Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Политици се страхуват, че ако кажат „Ваксинирайте се“ – ще загубят антиваксърите

Политика

Каракачанов: Политици се страхуват, че ако кажат „Ваксинирайте се“ – ще загубят антиваксърите

Каракачанов: Политици се страхуват, че ако кажат Ваксинирайте се – ще загубят антиваксърите - Tribune.bg
Снимка:

Нормалните политици в такава ситуация не смятат кой глас ще загубят и кой не, категоричен е лидерът на ВМРО

„Не може по време на такава пандемия политиците, които се борят днес да управляват тази умираща нация, да не кажат какво мислят по въпроса за ваксинацията. Притесняват се, че ако кажат „Ваксинирайте се“ – ще загубят гласа на т.нар. антиваксъри. Другите пък се притесняват, че ако кажат „Не се ваксинирайте“ – ще загубят гласа на вярващите във ваксината. Аз съм се ваксинирал и не го крия, смятам, че за да се преодолее кризата трябва да се ваксинираме, защото другият вариант е да преболедуваме всички, което пък ще е в голяма тежест на здравната система и работещите в нея“. Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Трябва всички да излязат и да кажат какво ще правим. Някои отричаха пандемията, включително и сегашният служебен здравен министър. Всеки трябва сам трябва да прецени – не е вариант. Защото политиците не трябва да се страхуват от това да кажат какво трябва да направим. Вчера съм им изпратил официални писма до лидерите на политическите партии с призив да седнем заедно за 3 дни и да помислим какво може да направим за тази криза, засега нямам отговор“, каза Каракачанов.

„Ако всички са на мнение, че ваксинирането е правилният ход – да излезем и да го кажем. Нормалните политици в такава ситуация не смятат кой глас ще загубят и кой не. Аз затова питам в писмото си кого ще управляваме – болните и умрели ли? Аз не съм крил, че когато дойдоха ваксините препоръчах на своите подчинени в Министерство на отбраната да се ваксинират. Има голяма разлика от преди и сега. Преди малко и Вие в новините казахте, че тази есен има с 30 процента повече заболели от миналата. Ние сме във война“, категоричен бе Каракачанов.

„Аз съм се опитвал винаги да обединявам нацията, а не да я разединявам. Когато водещите политици и авторитети имат обща позиция, народът ще се почувства по-сигурен. Разни измислени герои пишат какви ли не глупости из интернет, а политиците мълчат. Трябва да обединим разделеното общество в нещо. Стигнахме до там, че линейките обикалят с часове, защото няма къде да настанят болните, в болниците няма места. Смятам, че ако се ваксинираме ще живеем по-добре и нямам проблем да го кажа, не се страхувам, че ще загубим гласове, категоричен бе той.

„Като гледам резултатите и на другите политически сили, ами те не могат да се съберат да направят правителство. Нашите изводи сме си ги направили – след грешната коалиция, но другите не се учат от грешките си. Негативи носим още от властта с ГЕРБ, но не може да го броим за грешка. 2017 г. имаше няколко варианта, от които единият беше сегашният – избори до дупка. Но ние избрахме да постъпим държавнически. Какво от това, което направих в армията беше грешка – модернизацията, увеличаването на заплатите ли? Армията стана институцията с най-високо одобрение в обществото“, попита още Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати