Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Правилно е връчването на протестна нота на Франция

Политика

Каракачанов: Правилно е връчването на протестна нота на Франция

Каракачанов: Правилно е връчването на протестна нота на Франция - Tribune.bg
Снимка:

Макрон обижда българите, за да прикрива личните си политически неудачи

Вицепремиерът Красимир Каракачанов се изказа положително за решението на МВнР да бъде връчена протестна нота на Франция заради изказването на президента Еманюел Макрон.

„Това е обидно и непремерено изказване на френския президент. Абсолютно не съм съгласен заради личните политически неудачи на Макрон, да бъдат давани такива определения на българите. Негово право е да си намира евтини работници, но няма право да обижда българските граждани. Не приемам и така да оправдава ветото си за Македония. Прекрасно е, че са реагирали външно, много правилно е реагирала моята колежка. Не може да се ползва за предизборни цели, да се обиждат хората. Никога ние не сме обиждали друг народ. То е въпрос и на възпитание“, каза той.

Остро изявление по темата имаше и евродепутатът Ангел Джамбазки

„Изявлението на Макрон е скандална демонстрация на обратна дискриминация и ясно потвърждава всичките ни твърдения за обидни двойни стандарти – такъв е и планът „Макрон“, целящ съсипването на българския транспортен бизнес. Такива са и двойните стандарти, поради които страната ни е държана извън Шенген и еврозоната. Скандално е президентът, срещу когото протестират стотици хиляди французи в цяла Франция в продължение на месеци и който не може да овладее ширещата се престъпност от африкански банди в редица френски градове – точно този президент да говори за някакви банди, от която и да е източноевропейска страна“, заяви той.

Според Джамбазки това е едно исторически погрешно отношение, което винаги в историята е коствало висока цена.

„Господин президент Макрон, великото минало на страна като Франция има всички основания да се срамува от Вас заради Вашето изявление!“, смята българският политик.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети