Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов предизвиква Груевски на исторически дуел

Политика

Каракачанов предизвиква Груевски на исторически дуел

Снимка:

Готов съм да дойда в Будапеща и да изясним веднъж завинаги що е ВМРО, казва българският вицепремиер

Лидерът на ВМРО – Българско национално движение, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигурността на Република България Красимир Каракачанов отправи предизвикателство към бившия премиер на Македония Никола Груевски. Каракачанов е готов да отиде в Будапеща, където на Груевски е предоставено убежище, тъй като в Македония е осъден и го грози затвор.

Предлагам на Никола Груевски да продължим нашия исторически сблъсък на живо. Готов съм да дойда, когато той каже и където посочи, в Будапеща и да изясним веднъж завинаги що е ВМРО, българска ли е тя или антично-македонска. Българи ли са били всички нейни дейци и ръководители или букефалисти - последователи на Александър Велики? Предлагам също така да поканим всички желаещи български и македонски медии, които да заснемат и излъчат нашият дебат. Макар и дуел, аз съм съгласен Никола Груевски да си покани и гореспоменатите свои помощници, както и всеки друг историчар, който той пожелае за подкрепа. Аз ще бъда сам, пише Красимир Каракачанов.

Министърът на отбраната на Република България честити и Празника на храбростта и Българската армия:

Честит Гергьовден! Честит празник на Българската армия - освобождавала Македония три пъти през XX век! Поклон пред паметта на хилядите български войници от Мизия, Тракия и Македония, паднали за България във войните за национално обединение!

Ето цялата публикация от неговата страница във „Фейсбук“:

Очевидно политическите бежанци от 21 век разполагат с много свободно време. На спокойствие в хубавата Будапеща Никола Груевски - също. Пише ли той, пише дълги исторически фермани с една едничка цел - да изопачи и манипулира историческата истина за българщината в Македония и оправдае своята кражбата на името и на историята на ВМРО. Пише всъщност може би не е точната дума… Точната е дума е - пишат му ги колеги - историчари като Никола Жежов, Никола Србов или Ванчо Георгиев (виден член и на междудържавната историческа комисия). Поне да си беше направил труда да прочете това, което са му написали, щеше може би да разбере глупостта, личното падение и най-вече патологичната омраза към собственият си български род, която лъха от всеки негов ред. А може би неспособността да имаш реална представа за себе си е запазена негова марка още от времето, когато през 90-те работеше за банката на българската „Мултигруп“ в Скопие.

За разлика от него аз нямам време губене, камо ли да се занимавам с неговите политически фрустрации и идентичностни комплекси. Имам си цяла една натовска и европейска армия да администрирам, модернизирам и подготвям за действие в случай на заплаха или необходимост.

Искам обаче да предложа на Никола Груевски да продължим нашия исторически сблъсък на живо! Готов съм да дойда, когато той каже и където посочи, в Будапеща и да изясним веднъж завинаги що е ВМРО, българска ли е тя или антично-македонска. Българи ли са били всички нейни дейци и ръководители или букефалисти - последователи на Александър Велики? Предлагам също така да поканим всички желаещи български и македонски медии, които да заснемат и излъчат нашият дебат. Макар и дуел, аз съм съгласен Никола Груевски да си покани и гореспоменатите свои помощници, както и всеки друг историчар, който той пожелае за подкрепа.

Аз ще бъда сам!

ПП:

Честит Гергьовден! Честит празник на Българската армия - освобождавала Македония три пъти през XX век! Поклон пред паметта на хилядите български войници от Мизия, Тракия и Македония, паднали за България във войните за национално обединение!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още