Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Притеснявам се за етническата карта, разиграна от ДПС отново, да не бъде пренесена в обществото

Политика

Каракачанов: Притеснявам се за етническата карта, разиграна от ДПС отново, да не бъде пренесена в обществото

Каракачанов: Притеснявам се за етническата карта, разиграна от ДПС отново, да не бъде пренесена в обществото - Tribune.bg
Снимка:

ДПС още от 90-те години повтарям, че се появи в нарушение на Конституцията на Р България като етническа партия. Това каза в ефира на БТВ председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той изрази своите притеснения, че именно тази етническа основа в момента се тиражира между фракциите на Пеевски и Доган.

„Както виждате това има проявления в момента. Групата около Делян Пеевски обвинява групата около Ахмед Доган, че те използват етническата карта – българи срещу турци вътре в ДПС “.

„ДПС възникна като политически ход на бившето БКП – групата около Луканов и Младенов, за може българските турци, които бяха унижени от тогавашната власт, да не дадат гласовете си за СДС, а да се обособят в своя партия, електоратът да се изсипе там, за да бъдат после един съюзник на БДП и то така и стана във времето“.

Лидерът на ВМРО беше категоричен, че се притеснява от тази злоба и омраза срещу Пеевски или Доган, което той нарече „ехидничене“, защото от това никой няма полза, а и така се отклонява вниманието от нещо много по-притеснително.

„Притеснявам се, ако се верни тези твърдения, че ако разделението вътре в ДПС е и на етническа основа, този коз, тази карта да не бъде разиграна като цяло в българското общество, защото това е много опасно“, категоричен беше Красимир Каракачанов.

Той даде примери с нерешени други етнически проблеми на Балканите, които са съвсем близо до България.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети