Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов с отворено писмо към Радев: Наложете вето на Изборния кодекс

Политика

Каракачанов с отворено писмо към Радев: Наложете вето на Изборния кодекс

Каракачанов с отворено писмо към Радев: Наложете вето на Изборния кодекс - Tribune.bg
Снимка:

„Ако не спрете тези антибългарски промени, ще остане съмнението, че единственото, което Ви е интересувало е да подготвите удобни за Вас изборни правила"

Вицепремиерът, военен министър в оставка и председател на ВМРО Красимир Каракачанов се обърна към президента Румен Радев с отворено писмо. Каракачанов призовава президента да наложи вето на Изборния кодекс, след като днес парламентът премахна ограничението за броя секции в страни извън ЕС.

„Преди шест века разединението предаде страната ни в ръцете на турците. Ще допуснете ли това да се случи и сега – през 2021 г.?“, пита Каракачанов в навечерието на честванията от Априлското въстание.

„Ако Вие не спрете тези антибългарски промени в Изборния кодекс, ще остане съмнението, че единственото, което Ви е интересувало в това Народно събрание, е да подготвите удобни за Вас изборни правила. Истината, господин президент, обаче е, че в крайна сметка те пак ще бъдат удобни най-вече за Турция“, пише още той.

„Защо въобще умираха въстаниците? За какво бяха тези 30 хиляди цивилни жертви и пирамидата от черепи в Батак? За да може конюнктурни политици днес да се редят пред камерите на честванията, а през това време да предават страната си“, продължава острата си позиция Каракачанов.

„Това е върхът на националното падение, отсича още лидерът на ВМРО и заявява категорично, че няма да отиде на празненствата на светлата дата. Аз няма да застана там! А Вие решавайте!“. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети