Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов за твърденията, че бил вербуван от македонските служби: Чакам си дипломата от Скопския университет

Политика

Каракачанов за твърденията, че бил вербуван от македонските служби: Чакам си дипломата от Скопския университет

Каракачанов за твърденията, че бил вербуван от македонските служби: Чакам си дипломата от Скопския университет - Tribune.bg
Снимка:

Според него неспособността им да скалъпят интрига вдъхва сигурност, че напъните им да обявят Европа и Луната за техни ще приключат със същото фиаско

Лидерът на ВМРО и бивш вицепремиер Красимир Каракачанов бил вербуван от службите в Югославия при посещение от обменна програма за студенти в края на 80-те години в Скопие. Това твърдение отправи в интервю Слободан Богоевски, първият шеф на македонската държавна сигурност.

Богоевски изрично е попитан от македонския журналист дали „нашите служби направиха Каракачанов сътрудник“, на което отговаря утвърдително.

Реакцията на бившия министър не закъсня.

„С темповете, с които македонистите измислиха историята на РС Македония, очевидно започват да измислят и личната ми биография“, написа той по този повод на страницата си във Фейсбук.  

„Неспособността на службите в Скопие да скалъпят дори една, звучаща достоверно интрига ми вдъхва сигурност, че напъните им да обявят и континента Европа и Луната като изконно техни територии ще приключат със същото фиаско“, заявява Каракачанов.

„Очаквам си дипломата от Скопския университет и Ви уверявам, че ако славните македонски служби имаха поне един „соработник“ като мен, то Скопие отдавна щеше да е част от Благоевградска област.

#СпретеФалшивитеНовини“, написа в заключение лидера на ВМРО. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати