Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Следим изкъсо ситуацията в Егейско море

Политика

Каракачанов: Следим изкъсо ситуацията в Егейско море

Снимка:

„Следим ситуацията в Егейско море изкъсо и подаваме информация към премиера и МВнР.“ Това заяви военният министър Красимир Каракачанов при изслушване в парламентарната комисия по отбрана за напрежението между Турция и Гърция, съобщи БНТ.

„Във военно отношение, чрез структурите в Министерство на отбраната, които се занимават със събирането, анализирането на информацията, следим ситуацията много изкъсо. Информираме държавното ръководство, включително и МВнР, които в лицето на външния министър и на МС, в лицето на премиера, предлагат и вземат решения за българска позиция по този въпрос“, обясни той.

Според Каракачанов, ако напрежението между Атина и Анкара в Егейско море ескалира, от това ще пострада първо България.

„Ако се стигне до такава ситуация, чисто в икономически план, един от първите потърпевши, да не кажа първият след двете засегнати държави, ще бъде България“, каза Каракачанов.

Пред депутатите от парламентарната комисия по отбрана той заяви, че не се предприемат чисто военни мерки от страна на България.“ Военни мерки не сме взели, тъй като мисля, че те не са необходими точно в аспекта, който засегнах. Една наша активизация в една или друга посока, познавайки историята на отношенията в Балканския регион, би могла само да нагнети допълнително напрежение, а не да го разтовари, като такова. А иначе, ситуацията виждате е изключително напрегната. Позицията на България е, че спорните въпроси между тези два наши съседа трябва да се решават на масата, чрез преговори и диалог, а не чрез употреба на заплахи и военна сила“, каза още Каракачанов.  


Коментари (1)

Ммм http://sportn.eu/
17.09.2020 18:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още