Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов заговори за евентуална коалиция с Валери Симеонов и Петър Москов

Политика

Каракачанов заговори за евентуална коалиция с Валери Симеонов и Петър Москов

Каракачанов заговори за евентуална коалиция с Валери Симеонов и Петър Москов - Tribune.bg
Снимка:

Разговори започват в понеделник

Красимир Каракачанов заговори, че започва разговори в понеделник с евентуални партньори за явяване на предстоящите предсрочни избори на 11 юли. Лидерът на ВМРО загатна, че потенциалните партньори са НФСБ на Валери Симеонов и КОД на Петър Москов.

„Контактите с Валери Симеонов не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме отделно на изборите, обяви Каракачанов.  С Петър Москов водим нормални разговори - и преди, и сега, каза още той.

„С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, и не виждам смисъл“, даде да се разбере военният министър в оставка. 

„С Веселин Марешки също не сме поддържали контакт и не сме водили разговори. Той е на фази - когато има желание за коалиция ни хвали и много ни обича. Когато види, че няма да направим коалиция, плюе и храчи, смятайки, че по този начин ще спечели някой глас“, каза още Красимир Каракачанов.

По думите му никой не е готов за избори- и политиците, и гражданите са си направили определени изводи от миналия вот и от неуспешния опит да се състави правителство.

„Оттук нататък е въпрос на разум и, надявам се, той да бъде проявен. Трябва да мислим преди да гласуваме. Ние 30 години гласуваме само с емоции на принципа - Хайде да видим сега какво ще стане. По този начин няма какво ново и по-хубаво да ни се случва“, каза още Каракачанов.

Според него няма как една, две и дори три политически формации след следващите избори да направят мнозинство. Това означава, че трябва да се загърби личния егоизъм и партийните пристрастия. Защото, в края на краищата, има смисъл от партии, ако те работят за държавата, а не защото са партии - да се пъчат и да се бият по гърдите кой е по-велик и кой е най-велик.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети