Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Не е нужен указ на Радев, за да назначим Маринов

Политика

Каракачанов: Не е нужен указ на Радев, за да назначим Маринов

Отказът на президента да подпише указа е „политическо заяждане“

„Процедурата може да бъде задвижена и с директен избор на министър на вътрешните работи. Директно може да се избере, но в края на краищата тази процедура трябва да бъде извървяна". Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира казуса със забевеното подписване от страна на президента на указа за освобождаване на Младен Маринов от поста на главен секретар на МВР. Маринов е предложението за нов вътрешен министър. Гласуването в парламента на новото попълнение в кабинета не се случи миналата седмица, тъй като указът за освобождаване не беше подписан от президента.

"Волеизлеянието на Младен Маринов да бъде освободен е факт, от тук нататък указът може да се забави, но той може да бъде избран от Народното събрание. Законът пише много неща, законът пише, че трябва да се съгласува и че трябва да се подпише, няма хипотеза при която един човек, който иска да напусне даден пост ти да не му разпишеш и да го държиш на този пост во веки веков", обясни Каракачанов. И допълни, че всичко останало е „едно политическо заяждане, което е абсолютно излишно“.

Вчера Радев отказа среща с Коалиционния съвет, на която да бъдат изчистени всички правни въпроси около въпросния указ.

„През тази година и нещо в отношенията между правителството и президента са възниквали някои недоразумения, но в края на краищата държава се управлява с желание да се свърши работа, а не с инат. Така, че надявам се този, бих го нарекъл, леко неприятен казус, скоро да бъде разрешен”, каза още Каракачанов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още