Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Обсъждат се 4-5 имена за главен секретар на МВР

Политика

Каракачанов: Обсъждат се 4-5 имена за главен секретар на МВР

Каракачанов: Обсъждат се 4-5 имена за главен секретар на МВР - Tribune.bg
Снимка:

Няма основание Младен Маринов да подава оставка, смята военният министър

За главен секретар на МВР се обсъждат 4-5 имена. Това съобщи пред Нова ТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов. "Няма как назначаването да бъде политическо или използвано, като разменна квота. Полицията има нужда от подкрепа, а не от политически заигравания", каза още министърът. Той обясни и че днес няма да заседава Коалиционният съвет, заради ангажименти на колегите му. Очакваше се днес да се проведе среща между ГЕРБ и „Обединените патриоти“, на която да се обсъди кандидатурата на нов главен секретар.

Относно исканата от страна на Волен Сидеров оставка на вътрешния министър Каракачанов е категоричен, че няма основание за това. Сидеров поиска оставката на Младен Маринов заради пътен инцидент, в който участва съпругата му Деници и саудитски гражданин. „Полицията си е свършила работата", заяви Каракачанов по този повод.

"Оценявам работата на вътрешния министър не по пътно произшествие, а по обществени проблеми - какъвто беше случаят с убийството в Русе. За конкретния случай в Русе, Младен Маринов може само да бъде поздравен", допълни Каракачанов.

Министърът на отбраната коментира и че при тежки престъпления, като жестокото убийство в Русе, не трябва да има помилване и съкратено производство. За подобни промени в НК вече се обявиха от ВМРО.

„Ако задържаният за убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров бъде осъден по тази процедура, след като признае вината си, това означава, че той може да получи присъда от 30 години и след 15 -20 години да поиска помилване“, заяви Каракачанов. Той обясни и че не вярва, че подобни престъпници могат да се поправят в затвора.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети