Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: ОП нямат претенции към министерски постове

Политика

Каракачанов: ОП нямат претенции към министерски постове

Снимка:

Трите оставки на министри ще се обсъдят на коалиционен съвет в понеделнк

„Обединени патриоти“ нямаме претенции към министерските места, ако бъдат овакантени. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред бТВ. Коментарът му е по повод на оставките на министъра на вътрешните работи Валенти Радев, министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Очаква се трите оставки да бъдат разгледани на коалиционен съвет в понеделник.

„Крамолите се появяват, когато няма редовни заседания на коалиционния съвет“, каза Каракачанов и отчете, че на съвета миналия понеделник диалогът е бил конструктивен.

Той поясни, че тъй като и тримата министри са от квотата на ГЕРБ, право на министър-председателя като лидер на най-голямата партия в коалицията, е да прави кадрови промени. По думите му оттук нататък е въпрос на дебат в голямата коалиция.

На въпрос дали според него ще има предсрочни избори, Каракачанов отговори: „Предсрочни избори не виждам да има. Няма как да има. Чухте и президента какво каза, все пак той е издигнат и избран от гласоподавателите на БСП. Той се опита да вкара малко разум. Няма смисъл да има предсрочни избори“, заяви още вицепремиерът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още