Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Право на премиера е да поиска оставките на министри

Политика

Каракачанов: Право на премиера е да поиска оставките на министри

Каракачанов: Право на премиера е да поиска оставките на министри - Tribune.bg
Снимка:

Смятам, че те нямат вина за катастрофата край Своге, заяви вицепремиерът

„Това си е квота на ГЕРБ и лидерът на партия ГЕРБ и премиер Борисов е решил да им поиска оставките, и това е негово право“. Така вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира оставките на трима министри, дошли след катастрофата край Своге. Той допълни, че смята, че „тези хора нямат вина за катастрофата“. Оставки подадоха вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

„Не е нормално при всеки повод, когато се появи една група, която протестира в интернет или на жълтите павета, да се искат оставки. Защото, ако бъдем конкретни, какво ще излезе с тези оставки, ако се установи това, което всички знаем, че шофьорът е виновен за катастрофата“, обясни Каракачанов.

Според него министър Николай Нанков е един от най-работливите и отзивчиви министри. "Няма случай, при който хора от някой регион при авария, бедствие да са поискали съдействие, и той да не го е оказал. И добър професионалист", коментира Каракачанов.

„В края на краищата, както аз мога да отговарям и отговарям, и ако пожелая да сменя някой от квотата на ВМРО, ще го сменя, така и лидерът на ГЕРБ има това право да си провежда собствена кадрова политика“, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети