Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карантината на Радев свърши, излезе и зове за оставка на правителството

Политика

Карантината на Радев свърши, излезе и зове за оставка на правителството

Карантината на Радев свърши, излезе и зове за оставка на правителството - Tribune.bg
Снимка:

Снощи президентът Румен Радев е получил предписание от Столичната РЗИ, че карантината му е приключила, стана ясно от думите му пред журналисти. Днес президентът отново се захвана с призивите за оставка на правителството.

„Аз многократно призовах правителството да подаде оставка. Не може правителство, което мисли за собственото си оцеляване, да води страната през такава криза“, каза Радев.

Според него правителството е изпуснало времето за адекватни мерки срещу коронавируса, а резултатите „ги виждаме сега“.

Той призова хората за спокойствие и стриктно спазване на мерките.

„Докато правителството се разхождаше по магистрали, кравеферми, беше изпуснато важно време за действия. Едно правителство, което цели да оцелее, не може да предприеме адекватни мерки“, смята Радев.

Очаквам българското правителство да се пребори за Глава 35 от преговорната рамка, в която да бъде вложената цялата наша национална рамкова позиция, приета от българския парламент, като ясно обособими критерии, които да бъдат следени през целия преговорен процес. Това обаче изглежда все по-малко вероятно и от тук изходът е само един - отлагане на преговорите, докато не се случи ясно и обвързващо споразумение за изчистване на всички двустранни въпроси с Република Северна Македония. Това заяви Радев по повод последното развитие на разговорите между Република България и Република Северна Македония.

Президентът съобщи, че темата ще обсъди още днес и с германския си колега.

Членството на РС Македония в ЕС е изключително важно за нашия регион и България винаги го е подкрепяла, но трябва да имаме ясни гаранции, че нашето единство като българска нация и културно наследство няма да бъдат никога поставени под въпрос от външни фактори.

Като страна, отговорен член на ЕС, ние не трябва и не можем да си позволим да вкарваме в ЕС нови, нерешени проблеми. Не можем да даден легитимация на омразата към България. Не може като самоуважаваща се нация, 3 години след подписването на Договора за добросъседство, да виждаме текстове в учебници, в музеи, паметници обидни и недопустими формулировки по отношение на България. Не може да ипотекираме нашата национална идентичност, заяви Радев.

По думите му, вялите декларации за език и идентичност са само част от проблема.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (18)

нещастен боклук Още малко ще те изтърпим червена отрепко
03.11.2020 15:21 / Отговор
ТЕРОРИСТЪТ НЯМА МЯСТО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!............. ТЕРОРИЗЪМ В НИЦА. ТЕРОРИЗЪМ ВЪВ ВИЕНА....... КОВИД-ТЕРОРИЗЪМ В НАТОВСКАТА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ....
АРМЕЙЦИТЕ РАЗНАСЯ ВИРУСА В СЕМЕЙСТВАТА СИ.... - ОТТАМ СРЕД ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.....
АРЕСТ ЗА ТЕРОРИСТА...... ИЗОЛАЦИЯ ЗА ТЕРОРИСТА......СЪД ЗА ТЕРОРИСТА..... ЕКСПУЛСИРАНЕ НИНА ТЕРОРИСТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ.......
03.11.2020 16:11
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!

ВЪН БЕ МУТРО ФАТМАШКА !!!

Копанар Селяндуски недойбан.

(коледарски)
03.11.2020 22:48
АУТ!!! Гадняр! Ти, който не признаваше ковид опасността, ти, който обвиняваше правителството, че мерките срещу пандемията са диктатура, ти, който аплодираше метежниците, палещи слама и медицински маски, ти, който зарази стотици военни, се скрий, позорище безподобно!
03.11.2020 15:21 / Отговор
Ангел ПРАВИЛНА КАЗАНА...
04.11.2020 08:36
читател Вече съм на 100% убеден, че този е болен...няма ли някой психодиспансер да го прибере накрая
03.11.2020 15:25 / Отговор
Mihaela И аз няколко пъти призовавах лекарите да го приберат,НО явно се страхуват от ДС. Освен ,че е глупав,завистлив,но е и толкова болен....
Ще го изтърпим, НО кой призоваване да се ходи на Шипка и на бунт? Този болен човечец...казваше ,че Ковид е ИЗМИСЛИЦА,а сега от реките му се лекуват ,а младите МРАТ!
03.11.2020 15:34
коментар Сovid 19 се разболял и полудял от него след като го нападнал!Нямало такава болест която да му тръшне празната глава казал о ия ден вируса!И психо болестите бягали от него!
03.11.2020 17:43
ссс Сигурен съм,че има някакво обяснение в психиатрията,за този феномен Радев!
03.11.2020 16:33 / Отговор
ссс Забрави когато разправяше,как правителството му правило активни мероприятия,когато казваха хората да не ходят на Шипка,и след това в Естония.
03.11.2020 16:34 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети