Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карантинирата Лена Бориславова: За никого не е мечта да бъде затворен и изолиран, но нямаме друг избор

Политика

Карантинирата Лена Бориславова: За никого не е мечта да бъде затворен и изолиран, но нямаме друг избор

Карантинирата Лена Бориславова: За никого не е мечта да бъде затворен и изолиран, но нямаме друг избор - Tribune.bg
Снимка:

След няколкото включвания на Кирил Петков за днешните протести, коментар даде и шефката на кабинета му Лена Бориславова. Тя се обяви против всякакви ескалации, като обяви, че са готови да влязат в диалог с всички, но не можели да работят под натиск.  

По думите ѝ е изработен нов модел на управление на пандемията, при койте се предвид не общата заболяваемост, а каква част от населението се намира в тежко здравословно състояние. Страната пък ще бъде разделена на шест области и при над 80% заетост на леглата в интензивните отделения ще бъдат въвеждани съответните ограничения.

„На първо място ще разкрием допълнителни легла в интензивните отделения, работим по доброволческа програма, за която разработваме и стимули, за да се получи качествена грижа, уточни Бориславова в ден с над 7 хиляди новозаразени.  

„Планът трябва да бъде разработен така, че да постигне най-доброто за обществото и за здравето на всички нас. За никой от нас не е мечта да бъде затворен и изолиран, но нямаме друг избор“ заяви карантинираната Бориславова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети