Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева за Кодекса за застраховането: Планирано е обществено обсъждане

Политика

Караянчева за Кодекса за застраховането: Планирано е обществено обсъждане

Караянчева за Кодекса за застраховането: Планирано е обществено обсъждане - Tribune.bg
Снимка:

Това е чуване на всяка тревога и реакция на българските граждани, заяви председателят на НС

Има планирано обществено обсъждане на промените в Кодекса за застраховането. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в предаването „Неделя 150" по БНР. Тя коментира разпореждането на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов парламентарната група на партията да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат.

„Това е чуване на всяка една тревога и реакция на българските граждани, за да не се получи нещо, което не би допаднало като политика на българските граждани. Работата на правителството и на парламента е да работим в полза на българските граждани. Аз също съм за такъв дебат", коментира Караянчева.

„Като председател на партията г-н Борисов има право да изказва мнение и като партиен лидер, още повече, че той е министър-председател и отговаря за политиките в страната", добави тя.

"Като председател на Народното събрание призовавам народните представители да идват на работа и да се регистрират, защото това е основната работа на депутатите. Петъкът е ден на опозицията и те всъщност не упражниха своята възможност да направят парламентарен контрол на министрите", допълни Караянчева. В петък пленарното заседание не се проведе поради липсата на кворум, тъй като депутати от БСП и ДПС не се регистрираха.

„Оттук идва заключението, което трябва да направим, че ние, като народни представители, трябва да бъдем в залата и трябва да водим дебат. Не искам да си мисля, че колегите от опозицията бягат от дебата за бюджета, защото този бюджет е най-добрият досега, който е предлаган от управляващи. Виждате, че от самите синдикати е подкрепен. Нека да влезнат в залата, нека да направят дебати. Иначе за кворума ние ще се справим, мобилизирали сме се моите колеги от ГЕРБ, от Обединени патриоти и мисля, че оттук нататък ще имаме кворум“.

Караянчева заяви, че ще санкционира с 2/3 от надницата за деня всички народни представители, които не са се регистрирали в петък без уважителна причина: „Ако някой не отиде на работа в предприятие или в учреждение, държавна институция или общинска, какво ще му се случи? За три отсъствия ще получи самоотлъчка и ще бъде изгонен от работа“.

БСП са изготвили алтернативен бюджет, но такъв няма как да се внесе, защото Бюджетът е средство на управляващите, изтъкна тя. „Те могат да направят между първо и второ четене своите предложения и да ги защитят в пленарна зала и, ако убедят управляващото мнозинство, че те наистина са добри, могат да бъдат приети“, обясни Караянчева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати