Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева за Кодекса за застраховането: Планирано е обществено обсъждане

Политика

Караянчева за Кодекса за застраховането: Планирано е обществено обсъждане

Снимка:

Това е чуване на всяка тревога и реакция на българските граждани, заяви председателят на НС

Има планирано обществено обсъждане на промените в Кодекса за застраховането. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в предаването „Неделя 150" по БНР. Тя коментира разпореждането на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов парламентарната група на партията да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат.

„Това е чуване на всяка една тревога и реакция на българските граждани, за да не се получи нещо, което не би допаднало като политика на българските граждани. Работата на правителството и на парламента е да работим в полза на българските граждани. Аз също съм за такъв дебат", коментира Караянчева.

„Като председател на партията г-н Борисов има право да изказва мнение и като партиен лидер, още повече, че той е министър-председател и отговаря за политиките в страната", добави тя.

"Като председател на Народното събрание призовавам народните представители да идват на работа и да се регистрират, защото това е основната работа на депутатите. Петъкът е ден на опозицията и те всъщност не упражниха своята възможност да направят парламентарен контрол на министрите", допълни Караянчева. В петък пленарното заседание не се проведе поради липсата на кворум, тъй като депутати от БСП и ДПС не се регистрираха.

„Оттук идва заключението, което трябва да направим, че ние, като народни представители, трябва да бъдем в залата и трябва да водим дебат. Не искам да си мисля, че колегите от опозицията бягат от дебата за бюджета, защото този бюджет е най-добрият досега, който е предлаган от управляващи. Виждате, че от самите синдикати е подкрепен. Нека да влезнат в залата, нека да направят дебати. Иначе за кворума ние ще се справим, мобилизирали сме се моите колеги от ГЕРБ, от Обединени патриоти и мисля, че оттук нататък ще имаме кворум“.

Караянчева заяви, че ще санкционира с 2/3 от надницата за деня всички народни представители, които не са се регистрирали в петък без уважителна причина: „Ако някой не отиде на работа в предприятие или в учреждение, държавна институция или общинска, какво ще му се случи? За три отсъствия ще получи самоотлъчка и ще бъде изгонен от работа“.

БСП са изготвили алтернативен бюджет, но такъв няма как да се внесе, защото Бюджетът е средство на управляващите, изтъкна тя. „Те могат да направят между първо и второ четене своите предложения и да ги защитят в пленарна зала и, ако убедят управляващото мнозинство, че те наистина са добри, могат да бъдат приети“, обясни Караянчева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още