Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Боли ме, че във времето, в което трябваше да сме най-единни, ние бяхме най-разделени

Политика

Караянчева: Боли ме, че във времето, в което трябваше да сме най-единни, ние бяхме най-разделени

Караянчева: Боли ме, че във времето, в което трябваше да сме най-единни, ние бяхме най-разделени - Tribune.bg
Снимка:

„Уви, личните интереси и амбиции надделяха, събрани в един юмрук“, каза председателят на НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи обръщение по случай Новата година в профила си във Фейсбук. В него тя изрази надежда, че 2021 ще е година на възстановяване и ново начало. Караянчева заявява, че най-важният урок на изминалите 365 дни, че всички сме свързани и всеки всеки един от нас с думите, мислите и делата си е отговорен за благосъстоянието на всички.

„Честита Нова година, скъпи сънародници! Повече от всякога се обръщам към вас с надежда, за да пожелая от сърце здраве, радост и просперитет на всеки един от вас през 2021 година. Вероятно всички ще бързаме да забравим случилото се през 2020 година и коронавируса. Но каквото и да става, не трябва да забравяме уроците на изминалите 12 месеца. Научихме ли се да сме отговорни един към друг? Научихме ли се да сме по-човечни и да си помагаме? Научихме ли се как да не допуснем тази ужасна пандемия да ни връхлети отново?”, започва словото си Караянчева.

Председателят на Народното събрание направи и равносметка на изпуснатото през отминалата година.

„Боли ме, че във времето, в което трябваше да сме най-единни, ние бяхме най-разделени. Изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме възможност да докажем, че изразът „единство на държавата” е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха, събрани в един юмрук”, каза Караянчева.

„И все пак изминалата година имаше и своите положителни моменти. Станахме свидетели на удивителния героизъм на медиците ни. Без професионализма, усилията и търпението на лекарите, сестрите, санитарите, фармацевтите, лаборантите, полицаите, социалните работници нямаше да се справим. На първа линия имахме бойци, които не отстъпиха. Считаното доскоро за невъзможно днес е факт. Световните учени успяха за кратко време да открият ваксина. Съвсем скоро с нейна помощ ще обърнем хода на битката”, отбелязва тя.

„Бих искала да благодаря и на всеки един от вас, който преживя неблагополучия през 2020 г. заради коронавируса, но намери сили да продължи, да помага, да живее по градивен начин. Всеки един от вас е герой, заслужил възхищение. Истински вярвам, че 2021 г. ще бъде годината на възстановяването и новото начало”, казва още председателят на НС. 

Правителството и мнозинството в парламента приехме редица мерки в подкрепа на бизнеса и гражданите, близо 1,5 млрд. лв вече са разплатени за социално икономически мерки, запазихме 250 хиляди работни места, подкрепихме 2,5 млн. пенсионери с допълнителни средства във времена на тежка криза, напомня Караянчева.

„Как и в каква форма ще излезем от епидемичната и икономическа криза зависи до голяма степен от нас. От нашите разум, дисциплина  и предприемчивост. Нека да направим всичко възможно да се опазим здрави. Най- важният урок от 2020 година е, че всички сме свързани и всеки един от нас с думите, мислите и делата си е отговорен за благосъстоянието на всички. Ето защо пожелавам на всички много късмет и успехи. Честита Нова година”, завърши Цвета Караянчева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

? Представяте ли си някой да иска обединение с една "проста кърджалийска путка" и простата мутра, на която се кланя и няма против да я нарича така?
01.01.2021 10:02 / Отговор
Отговор А бе те някои и от Гей-парада се опитват да ни ръсят акъл! Сигурно се имат за много "сложни путки"!
01.01.2021 10:31
Б Ние сме на всеки километър и ядем наденици по един метър.И нищо старо не сме забравили,да злобеем до червено.
01.01.2021 10:33
? "Отговор", на голям отворко се правиш, а в същото време ти защити ли "простата кърджалийска путка", когато я унизиха така или като нея се наведе още повече пред бащицата?
01.01.2021 10:35
! Разделение, инспирирано от един прост президент-мутра на ЧЕРЕПА И ВИС............
МУТРАТА РУМЕН РАДЕВ В НОВОГОДИШНАТА НОЩ........ РАЗДЕЛИ ОТНОВО БЪЛГАРИТЕ.... МУТРО РАДЕВ, ВЪН!!!!
01.01.2021 11:17
Отговор Не бе , не съм я защитил! Тя е жена , има кой да я защитава! Просто мразя гейове да се правят на "отворковци"
01.01.2021 11:23
Б Ние сме на всеки километър и ядем наденици по един метър.И нищо старо не сме забравили,да злобеем до червено.
01.01.2021 10:33 / Отговор
? "Отговор", я кажи, кой въобще реагира от вашата шайка за тази обида? Толкова сте наведени всички на Еднокнижния, че е нормална тази ваша фиксация да наричате всичко "гей", което казва истината за вашата робска и без грам достойнство дружинка. Важно е да лапате и да ви се надуват гушите от преяждане, другото няма значение, нали?
01.01.2021 12:12
Отговор Еднокнижник ще викаш на Фатмакът Радев! Слуховете твърдят, че знаел устава даже и на английски!
01.01.2021 14:30
Честита да е Госпожо Караянчева Направеното е видяно, политиците, които не носят зло, мръсотия и омраза ще бъдат запомнени! Героите в мрачните времена време ще бъдат оценени! Злословещите и зловредните ще пожънат каквото са посели.
01.01.2021 11:06 / Отговор
амин Чул те господ!
01.01.2021 11:11
Тартаковер Честита Новата 2021 година ! На всички свестни и мислещи хора, пожелавам здраве, късмет, много и различни радостни моменти да озаряват живота им. Без значение от политическата им принадлежност.
Пожеланията ми към тази ПКП обаче са различни. Да се маха от стола на който са седели някои от най-достойните ни българи в новата история след Освобождението. Да си отива при поцинкованите кофи.
А на Кръстника, подарил и това звучно прозвище, пожелавам среща с бай Ставри ! Един от най-великите ни певци, на когото скоро отбелязаха 80 години от рождението пееше :
Ти закъсняваш понякога Истино,
но винаги идваш при нас.
01.01.2021 16:02 / Отговор
Ха ха, Кой да седне бе Таракане? Ти който си атрофирал комуноид , сравнява чак с Освобождението , като там седели и бай Мико Уебуебията, и Мая Общата!
01.01.2021 16:09

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати