Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Единение не се постига с вдигат юмрук

Политика

Караянчева: Единение не се постига с вдигат юмрук

Снимка:

Лесно е да попадеш оставка, но държавата ще спре да работи по време на криза, каза тя

Демокрацията е най-ценното нещо. Всеки човек има право да иска по-добър живот. Затова и протестите са нещо нормално. Ето защо ние, политиците, трябва да чуваме мнението на хората и да търсим начини за удовлетворяване на техните искания. Това заяви членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя посети Перущица, където обсъди с граждани от цялата пловдивска област актуалната политическа обстановка. Караянчева бе посрещната от кмета на града Мария Вълканова, областния координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, депутатите ген. Константин Попов и Запрян Янков, както и членове и симпатизанти на ГЕРБ.

„Хубаво е когато някой критикува властта - да отбелязва и какво е направено за България през последните 10 години. Този период съвпадна с управлението на ГЕРБ и по време на него страната се преобрази. Построиха се стотици километри магистрали, подобри се средата за живот във всички населени места, над 600 млн. лв. се дадоха за образователна инфраструктура, всяка година устойчиво се увеличават доходите. Доказахме, че знаем и можем да развиваме България по европейски. Разбира се, винаги може и още“, коментира Караянчева. По думите й икономиката на страната растеше с големи темпове, но тогава дойде коронавирусът и светът изпадна в криза, която нямаше как да ни подмине. „Лесно е да подадем оставка сега, но нали държавата ще трябва да продължи да работи и да предлага ежедневно решения за облекчаване на последиците от пандемията“, допълни тя.

Цвета Караянчева отбеляза, че сред мирно протестиращите граждани със справедливи искания се забелязват и някои стари муцуни, които са се провалили в политиката, а сега искат да влязат във властта през задния вход. „Дори съм уверена, че Румен Радев вече има готов служебен кабинет. Той е най-големият разединител на нацията от 30 години насам, макар и в Конституцията да има разписани съвсем други функции. Единение не се постига с вдигат юмрук“, уточни представителят на ИК на ГЕРБ.

Към кмета Вълканова председателят на парламента се обърна с думите, че най-важно е да се чува мнението на хората, да сме запознати с техните проблеми. „Невинаги можем да помогнем, но поне да ги изслушаме, да кажем добра дума“, сподели Караянчева.

„Много млади хора живеят тук и като управници сме длъжни да им осигурим модерна среда, за да останат тук. С европейски средства правим редица ремонти и се надявам да не се стига до вариант със служебно правителство, защото това ще подейства като спирачка на всички процеси в страната, включително и тук“, посочи на своя ред градоначалникът Мария Вълканова.

Депутатът от ГЕРБ и председател на военната комисия в парламента ген. Константин Попов подчерта, че работата на полиците не е да разделят или да мислят за постове. „Ние трябва да мислим за хората, за държавата, за икономиката, за просперитета. Това е голяма отговорност и затова не можем просто така да захвърлим всичко постигнато досега“, завърши ген. Попов.  


Коментари (5)

Мнение не приемаме от кърджалийска к@@@а, както се изрази нейният вожд.
18.07.2020 13:40 / Отговор
Европа Радев е злобен и некадърен, мразещ България руски възпитаник(като тези комунисти които предадоха Македония на Коминтерна). Румен Радев престъпни Военната си клетва за вярност на БЪЛГАРИЯ
18.07.2020 14:35 / Отговор
Клевета какъв руски възпитаник, прочети биографията му- завършил е в България, после в САЩ- стратегически лидер, както казват американците.
18.07.2020 15:06
Тартаковер След като всички чухме определението за тази жена, от изящния интелектуален изказ на лидера, как да приемаме сериозно думите и ? Всъщност, след неговото определение, тя веднага оглави класацията на тези, които нямат никакво чувство за институционално и собствено достойнство. Веднага показа пред цялата държава, че властта и парите струват повече от честта, че са най-важно нещо в нейния живот.
Лидера й се оказа прав и очевидно прозорлив за хората си.
18.07.2020 15:40 / Отговор
Европа "Стратегическия лидер" Румен Радев е обикновен проруски НАТЕГАЧ, изпълняващ задачата да разцепи нашата БЪЛГАРИЯ на 3-за Сърбия, за Турция и за любимия му СССР. БЪЛГАРИЯ е трън в Руския жесток ботуш!
18.07.2020 17:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още