Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Фалшиви спасители употребиха иконата Левски, използвайки посланието му

Политика

Караянчева: Фалшиви спасители употребиха иконата Левски, използвайки посланието му

Караянчева: Фалшиви спасители употребиха иконата Левски, използвайки посланието му - Tribune.bg
Снимка:

„Васил Левски е първият обединител на нацията, в името му търсим и ще търсим утеха и надежда дори в миговете на най-голямо разединение“. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на възпоменателната церемония в Карлово по повод 148-ата годишнина от гибелта на Апостола.

„Фалшиви спасители употребиха иконата „Левски“, използвайки посланието му. Фалшът, лицемерието и разделението не създават, те само сеят разруха. Затова Левски свети най-силно – нека, вместо да го скверним, да се стараем да останем верни на духа му“, подчерта Караянчева.

„На днешния ден имаме нуждата да се събираме, да сме заедно с други българи, да говорим за Васил Левски и за това, което означава той за нас“, отбеляза председателят на Народното събрание. Вродената ни потребност да се връщаме към наследството и веруюто на Апостола на свободата е една от чертите, които ни определят като нация, заяви Цвета Караянчева.

Председателят на парламента посочи, че Васил Левски ще остане в съзнанието на всички българи със своята морална чистота, със светостта на неговата саможертва, с искрената човечност, която днес наричаме толерантност. Той съумява само с няколко думи ясно да прокара браздата между патриотизма и национализма, подчерта Цвета Караянчева. Тя отбеляза, че „Наредата на работниците за освобождението на българския народ” и проекта за устав на БРЦК, излезли под перото на Апостола, са едни от най-значимите предвестници на Търновската конституция – и като дух, и като източник на вдъхновение.

На възпоменателната церемония председателят на Народното събрание прие строя на представителните роти от Карловския гарнизон.

На честването присъстваха кметът на Карлово Емил Кабаиванов, председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов, народните представители Младен Шишков, Данка Юртова, Веска Ненчева, Джевдет Чакъров, Халил Летифов, Борис Ячев, Манол Генов, областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Поднесени бяха цветя на паметника на Васил Левски.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Васил Левски

Коментари (11)

отвратително! На Територията започва фестивалът на най-долнопробната чалга - ежегодното лигавене с "идеалите на Апостола" и пошла пропаганда в името на Партията. ПКП, както я нарича Вожда, е на челна позиция.
18.02.2021 20:37 / Отговор
Аут! Отвратителен е хейтърът, трол на озверелите за власт!
18.02.2021 20:54
N-ти Антикомунист Ще се пръснеш от злоба,крастав червен троле.Озверели сте за власт.Сън не ви хваща за 60-те млрд., които Борисов договори за България.Ех да ги докопате...
18.02.2021 21:10
Геш Троловете на червените и лилявите една ПКП ви докарва до бяс! E, не е ли това пропадане с 200, м?
18.02.2021 22:32
Тартаковер Доста остро е написал първия коментар "никнейма "Отвратително", но е точен. Левски би погледнал с отвращение и дълбока погнуса подобни политически влечуги. Не за такива се е борил той, не за такива е увиснал на бесилото.
18.02.2021 21:14 / Отговор
Отговор Кое му е "точното" бе Таракане, да не ревнувате и двамата че сте по-сложни п'ки от нея! А такива руски помияри като тебе, Апостолът е заявявал, че ще им откъсне "чепките" със собствените си "кунки"! Левски най-много е мразел предателите, а в България няма по-продажни пешлемета от русофилистиците!
18.02.2021 21:20
Най-грусното на вас троловете, тролстващи под инструкциите на руските служби е че крадете думите на противниците и опонентите си защото сте бездарни имитации на хора. Когато крадете от мен няма как да не го забележа. За вас тартаковери казах че сте влечуги, защото сте. За вас казах, че сте предателите на Левски и че ако можеше щеше да ви го каже. Такива като вас предатели са го качили на бесилото и в последствие са се гаврели с паметта му вършейки престъпления към народа и мерзости под портрета му. И днес със мръсните си пръсти си го осквернил, споменавайки името му. Опитвате се да принизите всичко по-голямо и чисто от вас, но няма да успеете. Вас ще ви издуха вятъра като ненужна прах, големите ще останат.
18.02.2021 21:58
На практика идеалът на Левски- За чиста и свята република- е поруган.
18.02.2021 22:00 / Отговор
Никога не е съществувала чистата и свята република, защото ние не сме чисти и свети. Но поне трябва да се опитваме.
18.02.2021 22:12
Много хубаво слово и верни неща каза г-жа Караянчева. Слово във времена на лудост и фалшифициране на факти, човешки чувства и ценности. Все някога ще се събудим и ще разберем.
18.02.2021 22:10 / Отговор
Братът на Васил Левски е бил в Ботевата чета, а после се е записал в Имперската руска армия като опълченец- поборник. Питам се, дали е бил русофоб? А Васил Левски става легенда и светиня, благодарение на Ботев и Вазов и на Османската империя.
20.02.2021 14:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп