Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Готвим се за редовни избори, няма да имаме проблем с кворума

Политика

Караянчева: Готвим се за редовни избори, няма да имаме проблем с кворума

Караянчева: Готвим се за редовни избори, няма да имаме проблем с кворума - Tribune.bg
Снимка:

Не мисля, че ще имаме проблеми с кворума, увери председателят на парламента Цвета Караянчева за утрешното пленарно заседание, предаде БГНЕС.

В петък депутатите не можаха да стартират работа заради много отсъстващи, но Караянчева увери, че това е било заради болни и поставени под карантина депутати.

„Очаквахме, че колегите от опозицията ще се регистрират, защото петък е денят на опозицията, но кворумът е отговорност на управляващите. Утре ще имаме кворум, заседанията ще продължат нормално“, увери тя.

Председателят на парламента заяви, че ще бъде свикана среща с експерти конституционалисти, които да дадат препоръка как да се продължи напред с процедурата по приемане на нова Конституция, за да се върви напред към дебати в максимално кратки срокове.

„Този проект ще бъде изпратен до всички, които се интересуват – неправителствени организации, конституционалисти, академичната общност. Всеки да даде препоръка, за да може, когато в тези два месеца потърсим подкрепа от нашите колеги, да бъде аргументирани. Тази конституция ще се гледа от Велико Народно събрание, няма да се гледа от сегашното“, подчерта тя.

Относно промените в Изборния кодекс и машинното гласуване, Караянчева заяви: „Мисля, че ЦИК трябва да свърши тази работа, защото в пространството има много изказвания, че едва ли не управляващите ще правят изборите, че ще събират протоколи и бюлетини. Насажда се едно съмнение в изборния процес. За да бъде максимално изчистено то, нека ЦИК да го направят“.

Председателят на парламента заяви, че се очаква мнението на експертите, за да се прецени кога и как да се върви към въвеждането на дистанционно електронно гласуване.

„Готвим се за редовни избори, които ще бъдат след няколко месеца“, допълни още Цвета Караянчева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети