Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Кандидатите за кметове на ГЕРБ са утвърдени хора, направили много за градовете си

Политика

Караянчева: Кандидатите за кметове на ГЕРБ са утвърдени хора, направили много за градовете си

Караянчева: Кандидатите за кметове на ГЕРБ са утвърдени хора, направили много за градовете си - Tribune.bg
Снимка:

Манолова няма представа какво се е случвало през годините със София, тя се изправя пред кандидат с опит и ясна представа за бъдещето на града

„Кандидатите за кметове на ГЕРБ за местните избори в големите градове са кметове, които са от няколко мандата и са направили много за градовете си. Те са утвърдени като личности. Пожелавам им успех. Не се съмнявам в успеха им, защото това, което са направили за градовете си, е видимо и се надявам хората да го оценят.“ Това заяви пред БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

На въпрос ще работи ли парламентът нормално заради изборите, Караянчева посочи, че предстои да се види колко депутати ще бъдат кандидат-кметове и ще се направи анализ с колегите ѝ от другите парламентарни групи на председателски съвет. „Говорили сме евентуално една или две седмици преди изборите парламентът да не работи, но все още предстои да се обсъжда“ каза още Караянчева.

Тя коментира и критика, дошла от Мая Манолова за работата на Народното събрание.“Аз се учудвам на нейната реакция, не ѝ прави чест да говори по този начин, но тя вече влезе в предизборна кампания и виждаме каква ще бъде кампанията още в първите дни - общи приказки, без конкретика по проблемите на София, защото тя няма реална представа какво точно се е случило през годините. Разбира се, тя се изправя срещу един кандидат, каквато е г-жа Фандъкова, с опит, много ясна представа за бъдещето на София, защото направеното за София не е никак малко“, каза Караянчева.

Тя даде пример с мръсната кампания преди евроизборите на 26 май. "Всичко приключи на другия ден след изборите. Къде е сега Елена Йончева, да се разкарва с папки и да иска доклади от АПИ. Те са там, обаче няма кой да ги прочете. Просто се използва черен пиар и се цели да се повдигне негативно отношение към кандидата ни", попита риторично Цвета Караянчева. "Ясно е защо се прави всичко това", добави тя. 

По думите ѝ сигурно ГЕРБ са допускали грешки. „Но ние сме близо до хората и знаем какви са техните проблеми. Така дори да се допусне грешка, може да бъде коригирана. Няма по-добър коректив от хората. Те знаят какво искат и ти можеш да им обясниш какво може да стане. Явяването на избори и търсенето на доверие от хората, което винаги сме получавали, е важно. Надявам се да получим доверието им, защото сме били винаги честни към тях. Никога не сме поемали ангажименти, които не може да изпълним“, допълни Караянчева.

По думите ѝ местните избори са мажоритарни и кметовете са най-близо до своите избиратели. „Аргументите са основното нещо, защото обещанията не винаги могат да се изпълнят. Когато имат ясни аргументи и ясно изграден план докъде можеш да стигнеш и какво можеш да направиш без да лъжеш и да влизаш в популистки обяснения, нещата се получават“, каза още тя.

Председателят на парламента отправи критика към президента Румен Радев за думите му в залата и го посъветва да бъде по-конкретен с ясни предложения, както и в критиките си, а не да говори по принцип, както прави откакто е държавен глава."Не чухме нищо ново от президента. Няма диалог, за съжаление. Радев не бива да забравя, че е президент на всички българи, дори на членовете на ГЕРБ. Настина той беше издигнат от опозицията, но не трябва да влиза в предизборната кампания по този начин", обясни тя.

"Мотивите му да наложи вето върху сделката за изтребителите F-16 бяха в 37 реда, а тази тема се обсъждаше повече от половин година в парламента. Това не е сериозно", заяви Караянчева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати