Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите

Политика

Караянчева: Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите

Караянчева: Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите - Tribune.bg
Снимка:

Ръководството на парламента има готовност да отговори на динамичната ситуация

„Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите“, коментира пред журналисти в Кърджали председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя напомни, че мандатът на Народното събрание е до 26 март.

„Имаме готовност, дори и да сме в предизборна кампания, между 26 февруари и 26 март, ако датата на изборите е 28 март, по Конституция да свикваме извънредно заседание на Народното събрание. Законопроектите могат да минават в рамките на една седмица с намалено време между първо и второ четене. Имаме готовност и ще отговорим на динамичната ситуация“, посочи председателят на парламента. Караянчева смята, че подходящата дата за изборите е тази, която посочи държавният глава.

„Той има единствен правото да посочи датата. За нас от ГЕРБ няма значение коя е датата. Ние сме готови за избори, когато каже президентът“, изтъкна Караянчева. Тя апелира и  медицинските власти да се произнесат по въпроса.

„Има много неща, които трябва да се уточнят и нека да изчакаме какво ще каже Щабът и Министерството на здравеопазването“, настоя председателят на Народното събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (15)

Говедото не може да стане кон! Още не са му се обадили !
06.01.2021 09:36 / Отговор
хехехе, да Повреден му е факса...
06.01.2021 09:39
тъжно ГЕРБаджиите са кой от КОЙ по-нагли и прости, като се започне от "простата кърджалийска путка" и се стигне до мутрата Борисов.
06.01.2021 10:00
До горния Тебе те е яд ,че си по-сложна "путка " от нея ли? За тази евтина помия, отдавна да съм те уволнил като трол!
06.01.2021 10:39
тъжно Не знам за жена, която като я нарекат "проста кърждалийска путка" и след това да си мълчи и да не реагира. Също не знам за мъже, които уж и симпатизират да не се възмутят, а да се снишат като нея. Така че, долнопробни герберски тролчета като теб, по-добре да не ми пишат, че нивото ви е като на Виетнамчева - роби без достойнство.
06.01.2021 10:56
. . . Сложната "путка" пак се "загрижи"! Марешки си я защити директно от трибуната, но Вагинин даже се и засегна!
06.01.2021 11:48
Покажи всички
Пацо Парашутистът е напрегнат и не знае на кой свят е... А "запасняците" около него му разтягат разнопосочно мозъчните гънки, които и без това не са кой знае колко и той се лута безпомощно. Така му се пада, защото толкова си може...
06.01.2021 09:44 / Отговор
Радев вижда, че в момента рейтингът на опозицията е много нисък и ако изборите са на 28-ми март ще се запази същото правителство на ГЕРБ и Патриотите. Затова ще иска да ги отложи с надежда нещата да се променят.
06.01.2021 09:59 / Отговор
Тартаковер Веднага щом Президентът спомена като евентуална първата възможна дата Кръстникът и кръстник на ПКП, скочи разярен и започна да ругае. Това поне беше наскоро и всички го помним.
Сега ПКП си плюе просто по задължение. Задължение по служба. Иначе Кръстникът може да я отсвири от хранилката.
06.01.2021 10:32 / Отговор
Таракане, Не знам какъв "кръстник" мъчи тролския мозък,но самият Радев определи датата, а сега гледа как да се извърти,и кого да изкара виновен! Никой не е плюл Фигуранта, той сам се натопи в кашата, която сам забърка!
06.01.2021 10:43
Лино КРАКВО МОЖЕ ДА РОДИ ЕДИН ФАТМАК..
КАЗАРМЕН МЕТОД. ВСЯКА ЗАПОВЕД Е ПРЕДПОСЛЕДНА..
06.01.2021 13:41 / Отговор
По конституция той обяви първата възможна дата, но не е издал указ. Много сте тъпи. Сега провежда в най- правилния ред консултации, и след като съгласува всички мнения, ще вземе информирано решение. Но тъй като си имаме един прост и тъп премиер, който няма капацитет да управлява, а само избълва глупотевини от над 10 години, и го интересуват само парите и златото, както и курвите, всяка правилна управленска позиция на Президента не може да се възприеме от себеподобните му простаци.
06.01.2021 21:30
Отговор Вие наистина ли сте тъпи, или правите другите на по-тъпи от себе си? По Конституция, първо прави "консултации", после обявява ..."датата", както са го правили всички президенти досега! Това да не ти е селска кръчма, да си играете на "иди ми ,дойди ми"!
07.01.2021 06:00

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати