Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева от Шипка: Това, че президентът иска да дойде тук и да чете слово си е негов проблем

Политика

Караянчева от Шипка: Това, че президентът иска да дойде тук и да чете слово си е негов проблем

Караянчева от Шипка: Това, че президентът иска да дойде тук и да чете слово си е негов проблем - Tribune.bg
Снимка:

Политиците трябва да преосмислим действията си, каза още председателят на НС

„Всяка година идвам на Шипка, за да положа цветя пред паметника и да изкажа своята почит към всички храбри български опълченци, руски воини и воини от всички европейски общности, които са загинали за нашата свобода. Тук е върхът, който поне един път в годината трябва да изкачваме, за да може да помним миналото и да градим бъдещето“. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева, която почете паметта на опълченците.

„На този връх трябва да преосмислим действията си и да се замислим защо понякога не може да превъзмогнем егоизма си. Защо повече разрушаваме, отколкото градим. Защо не може да се обединим зад една обща цел, защото деди са намирали идея да се обединят около общото благо. Трябва да бъдем силни в името на България и да преглътнем различията си“, каза още Караянчева.

Според Караянчева решението за отмяна на тържествата на Шипка е правилно. 

„Тържествата на Шипка са под патронажа на председателя на Народното събрание, а това, че президентът иска да дойде днес тук и да чете слово си е негов проблем. Но няма официални тържества. Не е важно да четеш помпозни слова, а е важно какво чувстваш и да го споделиш с хората, дошли тук“, смята председателят на парламента.

Този парламент работеше при много трудни условия, но е имало и хубави събития, които са се случили, смята тя. 

„Всеки парламент накрая има нисък рейтинг. Не може да кажем, че не сме сбъркали. Затова и ще разкажем какво сме свършили и какво предлагаме на българските граждани, за да може отново да ни изберат“, допълни Караянчева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати