Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Президентът не е стъпвал в парламента, а всеки месец налага по някое вето

Политика

Караянчева: Президентът не е стъпвал в парламента, а всеки месец налага по някое вето

Караянчева: Президентът не е стъпвал в парламента, а всеки месец налага по някое вето - Tribune.bg
Снимка:

„Динамика“ е думата на годината, заради бурните парламентарни дебати и успешното европредседателство

Президентът не е стъпвал в парламента, а всеки месец налага по някое вето. Това каза председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева пред БНТ. Тя призова Румен Радев да отиде, защото откакто е положил клетва като държавен глава, не е правил повече обръщения. По думите ѝ има липса на диалог между Радев и народните представители

Караянчева обясни, че винаги когато е бил канен, премиерът Бойко Борисов е идвал в парламента. По думите й министър-председателят никога не е изявявал нежелание за неявяване в Народното събрание.

Тя изрази убеденост, че на предстоящите евроизбори ГЕРБ ще имат повече евродепутати от БСП. И определи като "малко вероятен сценарии", при който управляващите да имат по-малко евродепутати от опозицията.

Караячнева подчерта, че не трябва да има ново програмно правителство в отговор на въпрос дали е време ли е за смяна на политическия модел. Тя изтъкна, че българските граждани са избрали легитимно правителство, което изпълнява коалиционната си програма много добре.

„Динамика“ е думата на годината, заради бурните парламентарни дебати и успешното Българско европредседателство, заяви парламентарният председател. Като едно от най-големите предизвикателства на изминалата година тя определи протеста на майките на деца с увреждания. "Мисля, че се получиха няколко добри закона и се надявам да облекчат живота на тези хора", каза Караянчева.

Според нея Бюджет 2019 е една добра атестация за свършеното от управляващите. Бюджетният излишък е събран от правителството и не се дава под масата, а за конкретни инфраструктурни обекти.

Трябва да се направи широк обществен дебат, за да уверим обществото, че изборът на нов многоцелеви изтребител за ВВС е най-добрият, заяви Цвета Караянчева. По думите ѝ, изборът на машината е бил изцяло експертен. Важно е хората да знаят къде ще отидат тези 1,6 милиарда лева.

Тя изтъкна, че поправките в Наказателния кодекс за т.нар. „тайни арести“ са въведени атентатите в Париж.

Караянчева пожела на българските граждани да бъдат здрави, силни и успешни през следващата година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати