Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Радев наложи 18 пъти вето, стига популизъм по важни за държавата теми

Политика

Караянчева: Радев наложи 18 пъти вето, стига популизъм по важни за държавата теми

Караянчева: Радев наложи 18 пъти вето, стига популизъм по важни за държавата теми - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ ще направи пробив в Кърджали на местните избори, заяви председателят на НС

От началото на мандата си президентът Румен Радев е наложил 18 пъти вето. Има теми, по които трябва да постигаме национално съгласие. Стига политически популизъм, винаги можеш да се правиш на интересен, но когато има теми, които касаят националната сигурност, трябва да бъдем по-сериозни. Това заяви пред Канал 3 председателят на НС Цвета Караянчева.

"Аз искам да попитам - къде бяха обсъжданията за Грипените, защото аз не ги видях. Освен това от началото на 44-то НС има 60 ратификации, приети на две гласувания в зала", допълни тя.

Депутатите няма да се събират извънредно на заседания през август. „Засега няма да има извънредно заседание, няма наложено вето, нищо не налага да имаме извънредно заседание”, обясни Караянчева.

"Мисля, че е много разумно решение да няма машини на местните избори. Много се радвам, че президентът не наложи вето, а се съгласи с предложението на ГЕРБ. Щеше да се усложни и удължи гласуването", каза председателят на НС.

"Ние от ГЕРБ няма да търсим корпоративни финанси, ние ще разговаряме с нашите избиратели, ще обясняваме политиките. По-добрият начин би бил ГЕРБ да заложи на малки дарения от физически лица, но ако има фирма, която да дари по легален начин, няма нищо осъдително в това", каза още тя.

Караянчева беше е категорична, че този път ГЕРБ ще направи пробив в Кърджали и ще победи ДПС там.

Тя е категорична, че изключването на трима депутати от групата на "Обединените патриоти" няма да промени управленската формула.

"Останалите четирима депутати от "Атака" все още не са подали молби за напускане на групата", съобщи още Караянчева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Митко Защо да е популизъм, г-жо Караянчева? Направете референдум, и да видим дали по голямата част от населението не мисли като Президента. Неможе да излизате винаги с изтърканата фраза популизъм. Когато нямате пари за пенсионерите, за болните деца, и да изхарчите над 2 милиарда, това е идиотизъм. Как ще осигурите националната сигурност с 8 самолета, от които двата са учебни? На Турция ли ще се противопоставим, или на Русия, от които ви е страх? Ще ни сгазят за броени часове. Дори няма да можем да вдигнем самолетите си във въздуха.
31.07.2019 23:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати