Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева се оказа неразбрана от протестърите – цитира Елинор Рузвелт, присмяха ѝ се

Политика

Караянчева се оказа неразбрана от протестърите – цитира Елинор Рузвелт, присмяха ѝ се

Караянчева се оказа неразбрана от протестърите – цитира Елинор Рузвелт, присмяха ѝ се - Tribune.bg
Снимка:

„На онези, които все още робуват на стереотипи и смятат, че въоръжените сили не са за жени, ще припомня думите на Елинор Рузвелт, че жената е като пакетче чай, не се знае колко е силна, докато не я пуснеш в гореща вода“.

Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева пред участниците в дискусия, посветена на ролята на жените в сферата на сигурността.

„Жените са направили осъзнат избор и са извоювали мястото си благодарение на своя професионализъм, воля и упоритост. С действията си са доказали, че защитават наравно с мъжете честта на пагона“, каза председателката на Народното събрание.

Въпреки че някои изследователи оспорват авторството на Рузвелт и твърдят, че може да става въпрос за ирландска поговорка от XIX век, бившият държавен секретар на САЩ и кандидат за президент Хилари Клинтън също нееднократно го е използвала в речите си, цитирайки Елинор Рузвелт.

Цитатът с жената и чая обаче се оказва много смешен за недоразбралите. Протестъри активно го разпространяват и се подиграват с метафората, използвана от Караянчева.

„Защо трябва да пускаме жени в гореща вода, ние да не сме изроди?“, пита например Теодор Михайлов.

Форумът, в който участва Караянчева, е озаглавен „20 години – жените, мирът и сигурността“, а в него участват представителки от Министерството на вътрешните работи, на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, на Българската армия, Сдружението на жените военнослужещи и висшите военни училища.

Дискусията целеше да покаже ролята на нежния пол в системата на сигурността и отбраната, както и да обори онези, които оспорват приноса им и омаловажават участието им в мироопазващи мисии.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Анна ТЕЗИ ЖАЛКИ ЧОВЕКОПОДОБНИ НА УЛИЦАТА СА МНОГО НИСКО НИВО ДА РАЗБИРАТ !!!
ГУБЕНЕ НА ВРЕНЕ СА!! НЯМА СМИСЪЛ!!!
08.09.2020 21:41 / Отговор
Жаноар По-страшен от спина, по-опасен от рака, сега-засега си остава Мунчо Фатмака!
Импийчмънт на росс-пекинеза Хвърчилков!
08.09.2020 21:52
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!

НЕКА ДРУЖНО ДА ЗАПЕЕМ:

SON of a BITCH - KISS MY ASS

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA
.
09.09.2020 07:18
Наблюдателен. Теодор Михайлов, жалко, имаш претенции за интелектуалец, но екранното съжителство с бесния фанатик костовист Беров явно ти влияе зле.
08.09.2020 21:59 / Отговор
Това за горещия чай наистина не е остроумно, та какво като го е казала Рузвелт. А от устата на нашата КПК прозвуча толкова нелепо. Военните дами около нея я гледаха с недоумение. Проста, неграмотна и нахална К, срам и позор за парламентаризма!
08.09.2020 23:27 / Отговор
Анастас #
Изгладени и полирани мозъци със::
списъци, СРС-та, флашки, подслушвания и напоследък фото-шоп колажи и клипчета с кюлчета ...

Простата Русофилистична измет просто трябва да слезе
2 метра под земята - там е мястото им !!!
09.09.2020 07:20
Никоя статия не е интересна, докато Тартаковер не се "подпише" под нея. Но той много подбира и не се хаби да се изказва, ако не може да наплюе ГЕРБ. Само за това му плащат на човека...
09.09.2020 16:01 / Отговор
Тартаковер Признателен съм ти за "оценката". Прав си, само за това ми плащат, освен другото, не ми се коментира интелекта на ПКП. Колкото до заучения от нея израз, от мене да мине, ще ти припомня една друга заучена безсмислица също от известна бивша гербаджийка. Онази злополучна рабфаковица, бивша парламентарна председателка и колежка на тази- Цецка Цачева. Когато кандидатстваше за Президент, тя няколко пъти повтори "мъдростите" на сина си : "Когато намериш лимон, задължително трябва да направиш с него лимонада."...!?
Ето. Не ми се коментират ПКП, или всякакви други гербаджийски П, но ти настоя...
09.09.2020 17:06

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети