Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Шефът на Областно пътно управление-Кърджали е освободен по донос

Политика

Караянчева: Шефът на Областно пътно управление-Кърджали е освободен по донос

Караянчева: Шефът на Областно пътно управление-Кърджали е освободен по донос - Tribune.bg
Снимка:

Шефът на Областно пътно управление-Кърджали е освободен по донос в АПИ, твърди бившата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя уточнява в профила си във Фейсбук, че това се е случило докато инж. Иван Гавазов е бил в отпуск по болест. Той е бил привикан в Агенция „Пътна инфраструктура“, където новоназначеният директор Апостол Пенчев му е предложил да освободи поста и да се оттегли на позицията младши-експерт.

„Като причина за кадрила е изтъкнал подаден донос срещу Гавазов и… познанството му с Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание. Очаква се мястото на Гавазов да заеме млада дама от влиятелен бизнес-кръг, близък до ДПС, която покровителите ѝ да ползват като гумен печат за заздравяване на позициите си в региона“, твърди Караянчева.

По думите ѝ преди да се освободи от шефа на ОПУ, служебното правителство е спряло ремонта на три ключови пътни отсечки, стартирали по времето на кабинета Борисов 3: Кърджали – Ардино, Джебел – с. Рогозче и Бял извор – Жълтуша – Неделино, средствата за които са били осигурени с нейно съдействие.

„Това е безпрецедентно отстраняване на доказан специалист, без мотиви, без зачитане на човешкото и професионалното му достойнство, заради контакти с политик в мое лице и по съмнителни „комунално-битови“ причини, изфабрикувани в донос от външно на системата лице и напомнящи едни отдавна забравени мракобесни времена, когато имаше нравствена милиция“, коментира Караянчева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати