Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева в Лом: Цветанов рязко смени отношението си както към президента, така и към служебния кабинет

Политика

Караянчева в Лом: Цветанов рязко смени отношението си както към президента, така и към служебния кабинет

Снимка:

"Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал – не е най-добрият старт на нов политически проект", смята още Караянчева

„Всички в ПП ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов голям поддръжник, подкрепя евентуален служебен кабинет и протестите срещу правителството и твърди, че може да има изборни манипулации. Не прави чест на никого да говори лоши неща за доскорошните си колеги, които той лично е ръководил и подкрепял. Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал – не е най-добрият старт на нов политически проект”. Това каза членът на ИК на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караянчева в Лом на среща с членове и симпатизанти на партията.

„Ние категорично не се притесняваме от служебен кабинет, въпреки явната готовност на президента за реваншизъм. Няма от какво да се срамуваме и всичко, което сме направили – е видно за хората във всяко населено място. Но освен президентски реваншизъм – служебно правителство би означавало хаос и безвремие за България в една така или иначе крайно сложна ситуация за целия свят. Няма парламент, няма бюджет, няма нови инструменти в подкрепа на бизнеса и хората“, посочи Караянчева.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева

По думите й оставката е най-лесното, но и най-безотговорното решение в тази ситуация. „Виждам каква е кондицията на структурите, ГЕРБ е на 100% готова за избори. Но понякога трябва да взимаш и непопулярни решения в името на стабилността, дори и те да ти носят негатив“, допълни тя.

Според Цвета Караянчева не бива да ни изненадват критиките на БСП, Радев и другите извънпарламентарни сили по адрес на изборните правила. „Те знаят, че ще загубят вота и отсега търсят начини да оправдаят неуспеха си. Машинно гласуване ще има, както и с хартиена бюлетина. Но не това ще реши изхода на вота. А това кой какво е направил, кой какво е оставил след себе си. Магистралите, пречиствателните станции, енергийната диверсификация, влизането в ERM II, модернизацията на армията. Логично е след всичко това премиерът Борисов да има много врагове. Много интереси бяха нарушени, но всичко в името на идните поколения“, заяви председателят на НС.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева

Караянчева бе категорична, че твърденията за колаборация на ГЕРБ с ДПС са абсурдни. „Попитайте хората в смесените райони кои партии участват в изборите там. Единствено ние и ДПС. И битката е жестока. Само ние можем да се опълчим. А партиите на жълтите павета хората там дори не са ги чували. За да бъдем и максимално обективни – нека да припомним кои партии аплодираха Радев в парламента преди няколко седмици и кои партии всяка сутрин не участват в регистрацията“, отбеляза председателят на НС. Тя добави, че са несъстоятелни тезите на опонентите на ГЕРБ и за нова Конституция и ВНС. „Искали сме да останем на власт на всяка цена. Че нали ВНС предполага провеждането на избори и гарантирането на максимално представителство на гражданите. Протестиращите го искаха, триото го искаше и когато го предложихме – всички се отрекоха“, завърши Цвета Караянчева.  


Коментари (5)

Тартаковер „Всички в ПП ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов голям поддръжник.." Няма нищо за "силно учудване", просто всички в ГЕРБ сте такива. Бивши комунисти, бивши седесари, бивши критици на ГЕРБ, бивши, бивши... ПКП, със сигурност като падне ГЕРБ, също ще го напусне и ще "прогледне"за грубото си омаскаряване от Главатаря, със закъснение ще потърси изгубеното достойнство. За това мога да се обзаложа с всеки, но едва ли ще има кандидати, защото никой не иска да губи бас.
Това е ГЕРБ, там морала и достойнството никога не са били на висота, не влизат в ценностната партийна система. Те и в другите парламентарни партии не са приоритет, но когато една партия управлява с афинитет само към корупцията, кражбата, усвояване на парите и трупане в лични сметки и чекмеджета, единственото, което народа може да поиска днес от нея е :
О С Т А В К А !
26.09.2020 16:25 / Отговор
Браво! И днес си начеса крастата да понаплюеш и изкара някой лев, ще спиш спокойно! Лека вечер!
26.09.2020 16:53
Тартаковер Така е. Но все по-трудно се изкарва някой лев, конкуренцията е убийствена. Добре че все още успявам да се задържа в първите редици, иначе следва глад.Конкуренция, друже(ке), борбата е безмилостно жестока-беше написал поета. Ама не можеш да отречеш, че моите коментари са между най-качествените появявали се в тази медия. Нали!? Можеш да ги ругаеш, да ме псуваш, но със сигурност ще ги прочетеш. Защото има какво да научиш, при това положително ще отчетеш че са факти, а не измислици.
Видя ли, колко дълъг отговор получи ? При това без да получа хонорар за него. Хайде и от мен лека вечер!
26.09.2020 17:07
ссс Другарю Тартаковер,я посочи един депутат от ГЕРБ който е излязъл от партията?
Избягаха тези,които след като отпаднаха от народната любов на местно ниво или партията ги свали на земята,както Жорко БОЕЦ-а,хора с лични интереси да се издигат в политиката,и са се качили на влака ГЕРБ само да ги закара по бързо напред,но се оказаха изпаднали.Всички други си стоят.Айде лек ден и много поздрави на Ицку Иванов и коалиционния му партньор др.Нинова!
26.09.2020 17:52
До Тартаковер Не страдаш от липса на самочувствие, но не си въобразявай много. Нито са ти интересни коментарите, нито оригинални, нито качествени. Повтаряш едно и също - ПКП, Мутри, Корупция, Оставка. И отвреме навреме цитираш някого. Но какво пък - важното е да са доволни "работодателите" ти и да заработваш добре - за всекиго има място под слънцето...
26.09.2020 19:36

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още