Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Заради болезнени амбиции и дребнаво озлобление, оскверниха историческата ни памет

Политика

Караянчева: Заради болезнени амбиции и дребнаво озлобление, оскверниха историческата ни памет

Караянчева: Заради болезнени амбиции и дребнаво озлобление, оскверниха историческата ни памет - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Народното събрание цвета Караянчева коментира грозните сцени, разиграли се тази вечер пред Паметника на Васил Левски в София. Викове „Румен Радев“ и подсвирквания опорочиха поколението по случай 147-годишнината от смъртта на Апостола.

Ето какво написа Караянчева във Фейсбук:

„Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението. Неее, няма да допуснем политизация, кълняха се вчера организаторите на шествието от "Дондуков" 2 до Паметника.

Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „Мафия“ и „Радев“? Заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват, и в крайна сметка - паметта на Апостола на свободата. Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони.

„Разделяй и владей“ е една от най-циничните политически максими през вековете. Тази вечер президентът Радев доказа, че няма да се поколебае да дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски. Обаче втората част, поне тази вечер, за негово съжаление, му се изплъзна. Защото тази вечер демонстрира също, че той не знае какво е тълпа и няма идея как да я контролира. Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите…

Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Гневна Ето ви пример за войнстваща посредственост.Дребнава и отмъстителна.Баба ми за такъв щеше да каже - този за лай.а да го трампиш, на кяр си. Да го трампим,докато не е разцепил страната ни.
19.02.2020 21:32 / Отговор
Фандъкова Такава злоба от герберската мафия, защото имаме достоен българин за президент, който обедини народа. Левски се е радвал от Царството небесно, че народът се събужда от тиранията на герберската мафиотска групировка. Умират от страх, че ще бъдат изритани от властта. Да стягат куфарчетата към затвора.
19.02.2020 23:00
Linda Mark Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му изплатите навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
20.02.2020 00:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети