Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карлос Контрера: БСП готви „революция“ в транспорта, но тя се случи единствено в нейните редици

Политика

Карлос Контрера: БСП готви „революция“ в транспорта, но тя се случи единствено в нейните редици

Снимка:

„Открай време „Позитано“ и Манолова силно желаят да се месят и бъркат в градския транспорт на София и да го ползват за свои цели“, пише Контрера във Фейсбук

БСП готви „революция“ в транспорта, но тя се случи единствено в нейните редици. Ако някой червен гуру социалист си мисли, че със сценарии и малко джангър пред Столична община ще постави целия град в шах – не е познал. Това написа в страницата си във Фейсбук общинският съветник от ВМРО в групата на „Патриоти за София“ и председател на ПК по „Транспорт и пътна безопасност“ Карлос Контрера.

Тези негови думи идват от исканията на един полуфантомен синдикат в столичния транспорт, който апелира за вдигане на заплатите на работещите в сектора. Любопитното е да се спомене, че този синдикат дори няма обявени в интернет страницата си членовете на Управителния съвет. А в същото време играят ролята на борци за правдата. Или по-скоро „полезни идиоти“ от няколко десетки души, които да играят масовката на този предстоящ пърформанс, споделя Контрера. И добавя: „Открай време „Позитано“ и въпросната госпожа Манолова силно желаят да се месят и бъркат в градския транспорт на София и да го ползват за свои цели“.

Тази революционност трябва да легитимира социалистите, да ги извади от ступора с протестите, защото противно на техните очаквания революцията се случи, но само в техните редици, категоричен бе Контрера.

Ето и цялата публикация във Фейсбук профила на Контрера:

След като Мая Манолова се изказа по темата за градския транспорт в София (неуспешно, неубедително и със заекване), сега социалисти и следовниците на Манолова са подготвили нов пърформанс – този път с въвличането на обществения превоз на пътници в низ от скандали. Целта е ясна – да се създава хаос и напрежение навсякъде. Стар троцкистки прийом – изнасяме революция.

В ролята на „полезни идиоти“ този път са подготвени няколко десетки души от един полуфантомен синдикат в столичния транспорт, който да осигури пушечното месо, т.е. масовката. Открай време „Позитано“ и въпросната госпожа Манолова силно желаят да се месят, бъркат и ползват за свои цели градския транспорт на София. И сега се прибягва до познатата и от преди формула да се изкарат едни 20-30-50 човека от общо 4000-5000 души, работещи в градския транспорт в столицата, да викат пред сградата на „Московска“ 33, да дойдат телевизионните камери и хоп - да направят скандал. След което дежурните „радетели“ за обществен транспорт и мними защитници на работещите в сектора да се набутат да дават интервюта и да призовават хората да бъдат чути. Такива постановки не са чужди за „Позитано“ 20 и производните им (например Мая Манолова).

Тази революционност трябва да легитимира социалистите, да ги извади от ступора с протестите, защото противно на техните очаквания революцията се случи, но само в техните редици.

Един съвет към тези, които на 1 октомври или малко след това ще излязат да вдигат джангъри пред общината с жълти жилетки и да искат 1800 лв. основна заплата – замислете се дали не сте употребени. Влиза ли Ви се в ролята на латексов контрацептив за кефа на няколко червени софийски гаулайтери от ул. „Леге“ или заради една червена кукувица? Смятате ли, че на фона на всички трудности столичани ще погледнат на Вашите искания с добро око?

Времената са интересни, някои хора няма да се спрат пред нищо, за да се отъркат в някаква власт. Но заиграването с обществения транспорт е контрапродуктивно. Ако някой червен гуру социалист си мисли, че със сценарии и малко джангър пред Столична община ще постави целия град в шах – не е познал.                                                        

                                                    


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още