Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карлос Контрера: Философията на европейските институции трябва да бъде обърната

Политика

Карлос Контрера: Философията на европейските институции трябва да бъде обърната

Карлос Контрера: Философията на европейските институции трябва да бъде обърната - Tribune.bg
Снимка:

За мен кауза е либерализация на директивата за оръжията, каза кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО

Влязъл съм в тази листа не да се обезкуражавам, а да изказвам тезите на ВМРО. Така че без значение на кое място е човек, той трябва да казва това, което мисли и влизането му в листата е поемане на отговорност за изразяването на определени тези и предлагането на определени решения, които за нас от ВМРО са правилни. Това каза за „Евроизбори 2019“ общинският съветник и кандидат за евродепутат от листата на ВМРО Карлос Контрера.

За мен кауза е либерализация на директивата за оръжията, защото ЕП в последните два мандата през директивата започна да въвежда много рестрикции. За никого не е тайна, че аз застъпвам обратната теза – не бива да се създават ограничения на гражданите да придобиват оръжие за лов и за самоотбрана. Аз не съм съгласен да се ограничава правото на хората да имат полуавтоматично оръжие. За много хора това може би не е проблем, категоричен бе Контрера.

И допълни, че за съжаление Европа е тръгнала по път, по който все повече затяга примката и скоро буквално на хората ще им бъдат прибирани оръжията.

На въпрос на водещата относно корупцията кандидатът за евродепутат Карлос Контрера отвърна, че за да ограничим корупцията, то ние трябва да намалим хранителната среда за тази корупция, защото не само в България, но и в европейските институции съществува както голяма корупция, така и малка. Философията на европейските институции трябва да бъде обърната. За мен проблемът идва от свръх регулациите – колкото повече правила се създават, колкото повече формуляри за кандидатстване се създават, толкова по-голям е рискът някой да Ви спре по веригата и да Ви поиска пари, заяви Контрера.

Общинският съветник каза, че забелязва една друга опасна тенденция – протестът на гражданското общество да се използва за писане на нови правила, което означава по-тежки административни процедури, което автоматично означава, че някой на входа и на изхода ще се опита да осребри тези процедури.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати