Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карлос Контрера: Кметове феодали подготвят шашми с изборите

Политика

Карлос Контрера: Кметове феодали подготвят шашми с изборите

Карлос Контрера: Кметове феодали подготвят шашми с изборите - Tribune.bg
Снимка:

Над 3000 души, само в община Балчик, ще гласуват под строй, твърди той

Над 3000 души, само в община Балчик, ще гласуват под строй по новопридобита адресна регистрация. Гласоподавателите ще бъдат докарани с автобуси за местния вот на 27.10.19 г.

Карлос Контрера, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – Българско национално движение, е внесъл сигнал до Главния прокурор, министъра на вътрешните работи и министъра на регионалното развитие и благоустройството относно подготвяни машинации по време на изборите за общински съветници и кметове на 27-и октовмри.

Сигналът се отнася до община Балчик. Контрера е получил множество оплаквания от жители на град Балчик и селата в общината, че има неправомерно регистрирани гласоподаватели по настоящ адрес, които в изборния ден да се появят, докарани с рейсове, за да гласуват. Става дума за над 3000 души, които са регистрирани по така известният по ИК „настоящ адрес“, но никой никога тези хора не ги е виждал. В една малка община такъв брой организирани избиратели могат да преобърнат всеки един резултат.

Най-фрапантните случаи са в с. Кранево. При около 600 души, живущи по постоянен адрес, има около 600 души регистрирани по настоящ адрес. Има случаи, в които в една къща са регистрирани адреси на 20-30 души, което е абсурдно. Стига се до там, че в имота на общински съветник от ВМРО е регистриран напълно непознат човек, който никой не е виждал в Кранево, при това с мюсюлманско име.

Контрера е поискал пълна проверка на случая, включително кой и как е регистрирал избиратели в чужди имоти. Според него става въпрос за добре подготвена машинация. В малките общини няколко десетки или няколкостотин гласа могат да решат изборите. Обикновено подобни практики се случват в малките общини с кметове - феодали. Карлос Контрера задава и въпроса как началникът на районно управление буквално е проспал толкова хиляди регистрирани по настоящ адрес.

Смятам, че този въпрос за Балчик трябва да бъде разследван. Няколко хиляди души регистрирани по настоящ адрес, са фактор, който може да обърне всеки избор за кмет и общински съвет. Интересното е, че са регистрирани в годините хора на килограм. Според мен доста от тях въобще не са и стъпвали в Балчик. Любопитно е кой и как ги е регистрирал. Трябва да се проведат разпити, защото е възможно в общината някой служител да е подписвал и подправял документи. Сигнализирах институциите, тъй като е редно след като съм получил сведения, да ги внеса до компетентните органи. Ако искаме честни и прозрачни избори - всеки, който има съмнения за машинации, както в Балчик, трябва да ги сподели с институциите, които имат правомощия да проверят къде е истината, заключва Контрера.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети