Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Контрера: Трябва да очертаем ясна консервативна платформа. Местната власт е на прицела на ляволибералите

Политика

Контрера: Трябва да очертаем ясна консервативна платформа. Местната власт е на прицела на ляволибералите

Контрера: Трябва да очертаем ясна консервативна платформа. Местната власт е на прицела на ляволибералите - Tribune.bg

За консервативните хора тепърва предстоят тежки битки. И те са свързани с това, че нашите философски, политически и идеологически противници стават все по-агресивни, заяви председателят на групата „Патриоти за София“ в СОС

„Трябва да очертаем ясна консервативна платформа. Да излезем с нея близо до гражданите и да ги убедим, че битката не е загубена. А тя не е загубена! Тя тепърва предстои!“. Това заяви председателят на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера по време на Европейския културен уикенд на Партията на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в София.

„За нас, консервативните хора, тепърва предстоят тежки битки. И те са свързани с това, че нашите философски, политически и идеологически противници стават все по-агресивни. Спорът ни е принципен. Докато ние разчитаме на традициите, обичаите, на това, което сме възприели и е предадено през поколенията, те ни убеждават, че интересите и желанията на индивида, каквито и да са те, трябва да доминират над тези на общността“, каза Контрера.

Като общински съветник от ВМРО в София той обърна специално внимание и на процесите в местната власт.

„Местната власт е на прицела на ляволибералите. Те я атакуват изключително силно с идеята да се инфилтрират в нея, тъй като това е най-лесният достъп до избиратели. С цел да развиват своите утопични идеи, но и да получат финансиране за най-различни мерки, които в някои случаи на ниво общини налагат дори насила. И тук е нашата роля - на основата на обща платформа, основана на принципи, да дадем отпор на това, което се случва. И да противостоим на този либерален екстремизъм, който се лее“, заяви Контрера.

Той изрази оптимизъм, че мнозинството от българското общество все още изповядва идеи, базирани на стари, проверени принципи. Които се опират на историческите дадености и българския културен код.

„Това ни крепи като нация, като общество. За никого не е тайна, че през последните години ние като държава, като социум, бяхме подложени на пропагандна война. Аз използвам термина „цветна революция“, която беше създадена с няколко цели. Една от тях беше всички по-консервативно настроени патриотични формации да бъдат сатанизирани. Да загубят своята легитимност, за да не пречат на това, което трябва да бъде апогеят на ляволибералния екстремизъм. Новите хора, които бяха спуснати отвън и донесоха т.нар. промяна ни убеждават, че сега живеем по-добре от преди. Дали това е така, всеки може да си отговори сам…“, каза Карлос Контрера.

И предупреди, че в част от старите, големи партии в Европа постепенно са инфилтрирани хора с ултра либерални виждания. В резултат, на което те предават своите избиратели.

„Всички емпирично проверени през историята основи на морал, етика, национална идентичност в момента се атакуват. Не случайно се атакуват семейството, децата през образователната система. С идеята националното да бъде заличавано и ние да се превърнем в индивиди, които да бъдат апологети на една наднационална структура каквато част от федералистите в Европа искат да създадат. Структура, която никой не е избирал и на която никой не е давал политическа легитимност. Но която почти си е присвоила правото да определя кое е добро и зло на база директиви. А не на морала и етиката така, както те са създадени от европейските народи във времето“, заяви още общинският съветник от ВМРО.

Силно в подкрепа на консервативните ценности се изказа евродепутатът Херман Терч.

„Имаме исторически шанс да променим политическия курс на Европейския съюз. Свидетели сме на глобална офанзива срещу традициите и християнството. Прогресивно се опитват да ни оставят без корени. Време е да се завърнем към ценностите си и да защитим традициите си“,  каза Терч.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Комисията по култура и образование Андрей Слабаков изрази твърда позиция, че консерваторите трябва да променят дневния ред на Обединена Европа и решително да поставят културата в основата на Европейския съюз.

„Да го направим с ясното съзнание, че културата е и въпрос на национална идентичност, а точно това е в основата на всяка суверенна държава. Вярвам, че точно във време на кризи трябва да отпускаме повече средства за културата, образование и наука, защото това са най-разумно използваните пари“, каза Слабаков.

Той обърна внимание на проблема с авторските права и спецификата на работата на културните дейци, фалшивите новини, свободата на медиите и квотите в творческите сектори.

Членът на европейския парламент Карлос Фиданца подчерта, че културата на отрицанието опитва да пренапише историята.

„Това не бива да се толерира. Радикализмът се сблъсква със здравия разум и баланса. А консерватизмът знае как да научи уроците от миналото и как да избегне грешките“, каза Фиданца.

„Европейските културни уикенди“ са най-новата инициатива на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто председател е премиерът на Италия Джорджа Мелони. Панелите на конференцията включваха водещи оратори като членове на Европейския парламент, високопоставени лица в европейските консервативни партии, академици, журналисти и международни експерти.

В събитието участваха българските представители в Европейския парламент Ангел Джамбазки (съпредседател на ВМРО и член на борда на директорите на ЕКР) и Андрей Слабаков, евродепутатите Карло Фиданца, Херман Терч и Ладислав Илич, италианските депутати от управляващата партия „Италиански братя“ Антонио Джордано (генерален секретар на ЕКР), Марта Шифоне (ръководител на отдела за професии на „Италиански братя“) и Мауро Ротели (председател на комисията по околна среда), председателят на румънската партия „Дясна алтернатива“ Адела Мирза, съпредседателите на ВМРО Александър Сиди и Искрен Веселинов, бившият министър на околната среда и водите Нено Димов, общинският съветник от София Карлос Контрера (председател на политическа група „Патриоти за София“), журналистите Мария Цветкова (член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО) и Владислав Апостолов.

Гостите направиха историческа обиколка на София, част от която беше и разходка с ретро трамвай.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати