Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Касовата бележка от бензиностанцията ще показва акциз и ДДС

Политика

Касовата бележка от бензиностанцията ще показва акциз и ДДС

Касовата бележка от бензиностанцията ще показва акциз и ДДС - Tribune.bg
Снимка:

Това предлага финансовият министър Владислав Горанов

Всяка касова бележка от бензиностанция да съдържа търговската надценка и елементите на цената. Това предложение ще бъде направено, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов пред bTV.

„Ще предложа да задължим всеки търговец на дребно на горива, когато издава касов бон, да посочва на отделен ред акциза, ДДС, както и цената на горивото без акциз и ДДС. Със съответните законодателни изменения можем да отидем и по-напред и да се посочва и търговската надценка в касовата бележка”, обясни Горанов.

По думите му така във всеки фискален бон ще се посочи колко отива за държавата и колко е за търговеца. „По този начин хората ще могат лесно да се ориентират, кога са натоварени с по-висока от реалната цена“, обясни той и даде пример с фактурите за тока.

Министърът коментира и че не е съгласен с мотивите на президента за налагане на вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане.

"Макар и съвсем минимално с промените в закона искаме да стимулираме купуването на нови автомобили, това за президента Румен Радев явно е грешно. Не мога да се съглася с мотивите му, че бедността е фактор на управлението. Много силен дебат трябва да се проведе за общоприети европейски ценности. От една страна Радев казва, че трябва да купим нови скъпи самолети, а от друга - да не си взимаме нови коли", коментира Горанов.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети