Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Като външен министър: Премиерът Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР

Политика

Като външен министър: Премиерът Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР

Като външен министър: Премиерът Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев заминава днес за Париж, където ще участва в Срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) на ниво министри. Премиерът Главчев ще направи изказване в първото пленарно заседание, в рамките на което ще бъде дискутирано постигането на  устойчива, приобщаваща икономика и общество, както и основано на факти разработване на политики по отношение на общите предизвикателства.

Участието на министър-председателя и министър на външните работи Димитър Главчев във форума в Париж е още едно потвърждение, че пълноправното членство в ОИСР продължава да сред основните външнополитически приоритети на страната ни, ползващ се с широка политическа подкрепа и неповлияващ се от динамиката във вътрешно политически план. В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия, 90 % от директните чуждестранни инвестиции в глобален план и 45% от световното БВП. 

Тази година Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри е председателствана от Япония, със заместник-председатели Мексико и Нидерландия. Събитието е  под надслов: „Съвместно създаване на потока на промяната: водене на глобални дискусии с обективни и надеждни подходи към устойчив и приобщаващ растеж“. Форумът е възможност за участие в дискусии на високо ниво между държавите членки и не членки по въпроси, които са от решаващо значение за днешната международна общност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати