Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първи председателски съвет - на фокус зеленият сертификат и казусът с в. „Труд“

Политика

Първи председателски съвет - на фокус зеленият сертификат и казусът с в. „Труд“

Първи председателски съвет - на фокус зеленият сертификат и казусът с в. Труд - Tribune.bg
Снимка:

Извънредно заседание, както поискаха ГЕРБ обаче няма да има

Първи председателски съвет – на него се решава дали зеленият сертификат да стане задължителен за влизане в парламента.

Преди началото на заседанието пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обясни, че освен зеления сертификат ще бъдат разгледани и други организационни въпроси. „Ние всички сме ваксинирани, всички имаме зелен сертификат, в този смисъл за нас не е проблем всяка сутрин да показваме зеления си сертификат“, каза Атанасова и допълни, че когато правилата важат за цялата държава, съгласно заповед на министъра, трябва да важат и за народните представители.

Костадин Костадинов, председател на ПГ ПП „Възраждане“, заяви, че е против документа и че не трябва да се допускат такива форми на дискриминация.

„Конкретно за тази сграда това представлява една скрита форма на държавен преврат. Как точно ще спрат хора, които са представители на народа да влизат“, коментира Костадинов.

Мукаддес Налбант, заместник-председател на парламента от ПГ на ДПС каза, че парламентарната група ще вземе решение дали да подкрепи въвеждането на зелен сертификат за влизане в сградата на парламента. Тя самата е ваксинирана за COVID-19 с трета доза.

На заседанието трябва да стане ясно дали ще бъде извикан министъра на културата Велислав Минеков заради казуса с в. „Труд“. Извънредно заседание, както поискаха ГЕРБ обаче няма да има, предаде Нова телевизия. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати