Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кацаров: Правителствена болница става детска. Какво по-хубаво за децата за Коледа?

Политика

Кацаров: Правителствена болница става детска. Какво по-хубаво за децата за Коледа?

Кацаров: Правителствена болница става детска. Какво по-хубаво за децата за Коледа? - Tribune.bg
Снимка:

„Правителствена болница става детска, какво по хубаво за Коледа от това нещо, което да дадем на децата“. Това заяви в една от заключителните си пресконференции на поста служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Днес лекари от „Лозенец“ протестират срещу идеята да бъдат превърнати във временна национална педиатрия. Медиците обясниха, че болницата не може да изпълнява подобна функция – първо, защото трябва отново да се сключва договор с НЗОК и тя да се акредитира и второ тя е база за обучение на Медицинския факултет на Софийския университет и ще изгуби университетския си статут.

„Лекарите са неправилно информирани за намеренията – ще си остава университетска, ще се извършват трансплантации“, увери Кацаров.

Това обаче ще е временно решение – до построяването на истинската детска болница в двора на болница „Лозенец“.

„Проверихме, че може да се строи на този терен, няма пречки там да бъде изградена детска болница. Дворът разполага с над 160 декара терен, на който може да се строи, и се намира в Южния парк“, съобщи той.

Самата бъдеща болница според Кацаров е с реалистичен срок от 5-8 години, ако няма обжалване. Мястото там било идеално, заради Южния парк. С изписването, децата могат да бъдат водени в парка, разсъждава министърът.

Самото превръщане на Лозецен в педиатрия също няма да стане бързо - трябва ремонт и нова апаратура.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети