Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кацаров пусна сигнал до прокуратурата срещу Борисов: Правел „обществено опасни“ изказвания за ваксините

Политика

Кацаров пусна сигнал до прокуратурата срещу Борисов: Правел „обществено опасни“ изказвания за ваксините

Снимка:

„Фалшива новина“ на Борисов отказва много хора от ваксинация, твърди министърът, който спря „зелените коридори“

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров сезира Софийска градска прокуратура относно изказване на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за ваксините срещу COVID-19. Това съобщиха от МЗ.

Борисов към Радев и партиите: Нека поне на тема ваксиниране сме обединени (ВИДЕО)

Радев категоричен: жертвал рейтинга им с Йотова в името на здравето на хората

Твърдението на Кацаров, че Борисов с думите си е разубедил българи да се ваксинират, идва след близо половин година минимална ваксинация с темпо в пъти по-бавно от страните в ЕС. Една от първите задачи на назначения от Румен Радев министър преди месеци беше спирането на т. нар. „зелени коридори“, които даваха възможност на всички желаещи да се ваксинират. Последва пълна липса на инициатива от страна на министерството, нулева информационна кампания, никакви мерки и поредица от черни рекорди.

Новината за „ваксините с изтекъл срок“ излезе от видео в социалните мрежи, на което медицинско лице обяснява, че на флаконите е изписана стара дата Предшественикът на Кацаров – проф. Костадин Ангелов, първи обясни казуса и обвини новото ръководство на МЗ, че покривайки информация са създали предпоставки за масова паника. Реално ваксините са с удължен срок за още половин година по решение на производителя и регулаторните органи.  

Проф. Ангелов за ваксините с изтекъл срок: Безхаберието на Стойчо Кацаров доведе до поредна паника сред българските граждани!

СигналътСигналът

СигналътСигналът


Топ новини

виж още

Актуална тема