Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кацаров щял да съди Ангелов и Балтов, видя опит за отмъщение от ГЕРБ

Политика

Кацаров щял да съди Ангелов и Балтов, видя опит за отмъщение от ГЕРБ

Кацаров щял да съди Ангелов и Балтов, видя опит за отмъщение от ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Повод стана заявката на ГЕРБ, че подава сигнал до прокуратурата и антикорупционната комисия срещу Кацаров за престъпление по служба и за конфликт на интереси

Стойчо Кацаров видя опит за отмъщение от ГЕРБ, след като по-рано депутатът проф. Костадин Ангелов обяви, че внася сигнали в прокуратурата и антикорупционната комисия за евентуално престъпление по служба и конфликт на интереси на служебния здравен министър.

ГЕРБ-СДС дават Стойчо Кацаров на Специализираната прокуратура и КПКОНПИ (ДОКУМЕНТ)

На страницата на Сдружение „Център за защита правата в здравеопазването“ Кацаров заявява, че бил заемал едновременно длъжността министър и председател на ЦЗПЗ в периода 12 май – 10 юни.

„Направени са инсинуации, че това е престъпление и ще сезират компетентните органи. Според закона, ако едно лице е избрано за министър, то трябва в едномесечен срок да предприеме действие за прекратяване на участието си управлението на търговски дружества и други юридически лица. Аз не само съм предприел действия, но и фактически съм прекратил участието си в управлението на ЦЗПЗ на 27 май, когато е проведено общото събрание, вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на 10 юни”, пише той. 

По думите му „дори за неспециалист” е видно, че няма абсолютни никакви данни, нито за престъпление, нито за конфликт на интереси. „Считам, че изявленията на представителите на ГЕРБ представляват набеждаване по смисъла на чл. 286 от Наказателния кодекс, който гласи: Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание”, заявява бившия министър.  Той щял да подаде следващата седмица сигнал до специализираната прокуратура за набеждаване, „каквото представлява деянието на Балтов и Ангелов”.

В действията им Кацаров вижда опит да бъде оклеветен и злепоставен пред обществото.

„Не съжалявам за това и ако времето можеше да се върне, пак щях да го направя, защото хората заслужават да знаят истината за корумпираното управление, донесло толкова беди на цялото ни население, не само в сферата на здравеопазването”, пише той в позицията си. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети