Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кацаров: Все още няма потвърден случай на „Омикрон“ у нас

Политика

Кацаров: Все още няма потвърден случай на „Омикрон“ у нас

Кацаров: Все още няма потвърден случай на Омикрон у нас - Tribune.bg
Снимка:

„До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са потвърдени, но най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните варианти не ни прескочи.“ Това коментира за БТВ служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

По думите му засега не се налагат допълнителни мерки.

„Предприели сме всички необходими мерки своевременно. Защитени могат да се чувстват онези, които са ваксинирани и са изградили имунна защита“, добави той.

Според Кацаров било очевидно, че четвъртата вълната вече е била пречупена. По думите му вече преминаваме от червена към оранжева зона.

По думите на служебния министър на здравеопазването високата смъртност у нас се дължи три неща:  „Делта” варианта, високият брой неваксинирани,  лошото състояние на здравната системата. Кацаров подчерта, че като цяло у нас общата смъртност е на високо ниво.

Служебният министър нарече „нагласен случай“ показваните по медиите линейки, които обикалят болници с пациенти, защото не могат да намерят място за настаняване. По думите му не е имало хаос и паника. И все пак обясни, че имало изолирани случаи.

Кацаров заяви, че в сегашното Народно събрание има политически партии, които са явни противници на ваксинацията и са организирали протести пред МЗ за това. По думите му те също трябвало да понесат: „част от отговорността за високата смъртност. Защото преди всичко умират неваксинирани хора“

Служебният здравен министър заяви, че има осигурени тестове за учениците поне до средата на януари. Той отрече да е договарял сам договорите.

На въпрос дали е допуснал грешка през последните 8 месеца той заяви, че няма такава и си самопостави висока оценка за работата на поста на служебен министър на здравеопазването.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети