Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кацаров за неносенето на маска: Сезирайте, когото искате

Политика

Кацаров за неносенето на маска: Сезирайте, когото искате

„Сезирайте, когото искате“, така служебният здравен министър Стойчо Кацаров коментира факта, че не носи маска на обществени места и РЗИ ще бъде сезирана затова. В кулоарите на парламента днес той също не беше с маска, докато отговаряше на журналистически въпроси.

„Хубаво, да го входират сигнала в РЗИ, може да се занимаваме със всякакви глупости“, посочи Кацаров. 

Припомняме, че Кацаров изненада всички, като се появи с маска в пленарна зала.

Във връзка с бюджета на НЗОК министърът бе категоричен, че всичко, което е записано в бюджета на Здравната каса, е разчетено.

„То е напълно достатъчно. Единствено имаме нужда от допълнителни средства за ремдесивир. Този въпрос може да бъде уреден. Ако отпуснат 10-15 млн. лв. допълнително за лекарства, би дало допълнително спокойствие“, уточни здравният министър.

Експертен съвет към министъра на здравеопазването заседава днес по въпроса за поставянето на трета доза на ковид ваксината. „Ако становището на експертите е отрицателно, ще се чака решението на Европейската агенция по лекарствата - ЕМА. Ако е положително, ще се предприемат стъпки в тази посока“, увери Кацаров. Той сподели и една добра новина, свързана с лечението на ковид.

„Вчера имаше заседание на Надзорния съвет на НЗОК и се одобри повишаване на заплащането в болничната и извънболничната помощ в посока на увеличаване на тези средства. Ще има и изменение в заплащането на амбулаторното лечение на ковид“, поясни министърът. Той се надява утре промените в наредбите на здравното министерство да бъдат публикувани в Държавен вестник.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още