Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. "Кинтекс": Нинова отчаяно опитва да спре говоренето за възможни доставки на оръжие за Украйна

Политика

"Кинтекс": Нинова отчаяно опитва да спре говоренето за възможни доставки на оръжие за Украйна

Кинтекс: Нинова отчаяно опитва да спре говоренето за възможни доставки на оръжие за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова явно планирано, но нарочно без предупреждение, посети „Кинтекс“ ЕАД в пореден опит да дискредитира настоящото ръководство. Тя, началникът на политическия й кабинет г-н Методиев и директорката на ДКК ЕАД напуснаха бързо, след като разбраха, че медии пътуват към мястото. Това се посочва в официална позиция на "Кинтекс", изпратена до медиите. 

 

Ето и целия текст на позицията:

Корнелия Нинова явно планирано, но нарочно без предупреждение посети „Кинтекс“ ЕАД в пореден опит да дискредитира настоящото ръководство. Тя, началника на политическия й кабинет г-н Методиев и директорката на ДКК ЕАД напуснаха бързо, след като разбраха, че медии пътуват към мястото.

Вицепремиерът Нинова с отчаяни ходове, за да спре публичното говорене за възможни доставки на българско оръжие за Украйна. Вицепремиерът Корнелия Нинова заедно с началника на кабинета си Калоян Методиев и Изпълнителния Директор на ДКК тази сутрин пристигнаха инцидентно в „Кинтекс“ ЕАД.

Без да информират легитимния съгласно Търговски Регистър Изпълнителен Директор Александър Михайлов, те привикваха служители на ръководни постове и им представиха човек, който по техните думи е част от новото ръководство на дружеството.

Михайлов не бе допуснат да присъства на събранието, не бе разрешено и заснемането му. Това се случва само ден след като стана ясно, че най-вероятно се подготвят редица съмнителни сделки във връзка с военния конфликт в Украйна.

Припомняме, че по лично разпореждане на вицепремиера Корнелия Нинова бе започната смяна в ръководството на „Кинтекс“ ЕАД. То обаче бе спряно с разпореждане на съда и към днешна дата изпълнителен директор е Александър Михайлов.

Той извади цялата информация относно пътя на българското оръжие до Украйна и двуличното поведение на българското правителство, което манипулира информацията пред медиите. Само ден след като българските медии съобщиха, че има редица съмнителни сделки, които най-вероятно са с крайна точка Украйна, днес вицепремиера Нинова пристигна лично в „Кинтекс“ ЕАД в опит да запуши устата на досегашния изпълнителен директор.

След като Корнелия Нинова разбра, че към дружеството пътуват телевизионни екипи тя побърза да напусне сградата на „Кинтекс“ ЕАД, а малко по-късно пресцентърът на Министерството на икономиката и индустрията разпространи информация с опит да представи посещението й като приятелска среща със служители. Последващо на брифинг тя отказа да говори по темата Кинтекс.

Невярно е твърдението в прес-съобщението, че служители на дружеството са отрекли да е постигнат нов договор за над 40 млн. Евро, за който информация предходно даде г-н Михайлов. В дружеството е налична писмена покана от правителството на африканска държава за сключване на този договор преди 31.05.2022г.

“Учудвам се, че в ситуация на толкова икономически кризи в държавата, ресорния вицепремиер намира време за приятелски посещения в Кинтекс ЕАД точно сега, след като вече 4 месеца я моля за среща. коментира Александър Михайлов.

Според него единствената причина за опита за сплашване е неговите изказвания пред медиите.

Той отправя нова покана към нея за публична среща и представяне на документи, за да стане ясна истината около „Кинтекс“ ЕАД, която провокира и толкова силна лична ангажираност на вицепремиера.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати