Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Ананиев: Интензивното отделение в Педиатрията няма да се закрива

Политика

Кирил Ананиев: Интензивното отделение в Педиатрията няма да се закрива

Кирил Ананиев: Интензивното отделение в Педиатрията няма да се закрива - Tribune.bg
Снимка:

Създадена е необходимата организация за прием на децата, заявяват от МЗ

Опозицията в лицето на БСП поиска изслушване на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев заради това, че спешната болница за деца не работи. По този повод Ананиев отговори, че интензивното отделение в Педиатрията няма да се закрива.

„Не трябва да се спекулира. Аз не закривамнито болници, нито отделения. Заради положението, в което се намира това интензивно отделение, аз с с моя екип пиша заповед, за да се види цялостният капацитет на отделението. Не знам дали знаете, но това, за което се говори, представлява 4 легла и трима лекари. Надали една държава като нас не може да се справи с тази тежка ситуация”, посочи здравният министър.

Ананиев допълни, че не иска да закрива отделението, а да го стабилизира.

„Пред вас ще кажа, ще се обърна към всички родители. Няма да има дете, на което да не му се осигури необходимата помощ. Създали сме необходимата организация, комуникация, алгоритми на взаимодействие на болниците, със Спешната помощ, болници, които имат и човешки ресурси, и медицинска техника и апаратура, имат и интензивни отделения. Няма да оставим нашите деца да не се лекуват. Не трябва да се политизира процеса”, категоричен е Кирил Ананиев. Той бе категоричен, че ще има изслушване в пленарна зала, в рамките на което ще направи пълно изказване и ще разясни мерките, предприети от неговото ведомство.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Кирил Ананиев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати