Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев: Нинова се готви за този миг от 5 години

Политика

Кирил Добрев: Нинова се готви за този миг от 5 години

Снимка:

„Г-жа Нинова се готви за този миг от 5 години. Ако към този момент не е подготвена, тя никога друг път няма да е.“ Така Кирил Добрев отговори на въпрос дали лидерът на БСП е готова да представи днес лица на министри, политиката на кабинета и под каква формула той да се реализира.

„На Велика събота сме дошли да видим каква е готовността на ръководството да поеме мандата и съответно да го реализира или да го върне. Силно се надявам, че ако взимаме мандата, първо трябва да представим политики, второ - лицата, които ще ги реализират, и трето, да говорим за това кой ще ни е партньор“, каза още той.

Много трудна и деликатна е ситуацията. От една страна, в тази икономическа, социална и здравна криза не трябва да се добавя и политическа. От друга, основните политически играчи вече заявиха, че никой с никого не иска да работи, като сърдити деца, коментира пък депутатът Явор Божанков, цитиран от „24 часа“.

Ако зависи само от нас, в България би имало стабилно, ясно и отговорно управление, но знаете, че БСП е трета политическа сила, допълни Божанков. Той очаква след анализа, който е направен в партията от резултатите от изминалите избори, оставили БСП трета политическа сила, партията да си подобри резултата. Имам своето мнение, но ще го споделя пред Националния съвет. Сигурен съм, че ще вземем най-рационалното, разумно и отговорно решение, коментира преди заседанието и депутатът Филип Попов.

Днес БСП решава какво ще прави с мандата, който ще бъде връчен на 5 май.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още