Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев ще номинира Нинова за министър-председател – шест години чакала…

Политика

Кирил Добрев ще номинира Нинова за министър-председател – шест години чакала…

Кирил Добрев ще номинира Нинова за министър-председател – шест години чакала… - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите днес решават дали стискат мандата, връщат го или номинират премиер

БСП се събраха на „Позитано“ 20, за да вземат решение как да процедират с третия мандат. Пътищата пред социалистите са ясни – от една страна те могат или да предложат име на премиер, или да обявят мандата за неуспешен заради пълната липса на подкрепа от други партии. От друга страна могат да решат да го върнат в кратки срокове или да бавят и печелят време за президента.

„Ние сме на финала на един логичен завършек. След като човек, който няма как да обедини хората в собствената си партия направи опит да обединява партиите в обществото, финалът е ясен. Проблемът е основно в Нинова. Дори преговарящите казаха, че те нямат проблем с БСП, а с основния преговарящ“, заяви на влизане Кирил Добрев.

Според него, за да се следва „политическата логика“, трябва Корнелия Нинова да мъде кандидат за министър-председател, казва социалистът и основен критик на лидерката на БСП.

„Ако органът декларира, че тя е подходяща за министър - председател, а тя се готви за това от 6 години, следователно трябва да поеме тази отговорност“, коментира той и за закани, че ако няма кой, лично ще е номинира. Добрев каза, че сметката за всички упражнения ще бъдат платени от партията.

„От волята на президента зависи дали ще даде още една седмица да се актуализира бюджетът. Готов съм да чуя и други мнения, защото в настоящата ситуация няма правилно или грешно решение“, заяви Александър Симов преди Националния съвет.

Според него е по-правилно е да върнат мандата. Той каза още, че до момента не са обсъждали име за кандидат премиер, но смята, че има достойни хора за този пост.

„Няма да номинираме партийна фигура. В сегашната ситуация това няма да свърши работа. Трябва да номинираме някой надпартиен“, коментира Симов сценария, в който се тръгне с избора на кандидат за премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети