Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев сподели думи на баща си: Не вярвам, че някой може да замени демокрацията с метла…

Политика

Кирил Добрев сподели думи на баща си: Не вярвам, че някой може да замени демокрацията с метла…

Кирил Добрев сподели думи на баща си: Не вярвам, че някой може да замени демокрацията с метла… - Tribune.bg
Снимка:

„Не вярвам на измислени приятели, икономически магьосници и предварителни победители. Не вярвам, че някой може да замени демокрацията с метла, справедливостта със заповед, а свободата с насилие, и да успее. Демокрацията свършва там, където няма протегната ръка и свободен избор“.

Тези думи на своя баща Николай Добрев сподели социалистът Кирил Добрев във Фейсбук.

Те са изречени преди парламентарните избори през 1997 г. – скоро след като Добрев връща мандата за съставяне на правителство на БСП. 

„Безумец е този, който иска с пръст слънцето да затъмни”. Безумец е онзи, който мисли, че бедите, болките, тежестта и обидата могат да повалят и да унищожат моята партия. Вярвам в лявата идея и знам, че в дългия си път човечеството не е измислило нищо по-чисто и по-благородно от свободата, справедливостта и солидарността. Знам, че днес, след върховите изпитания, БСП е по-мъдра, по-зряла, по – милосърдна и по-могъща. … Вярвам, че страданието ражда гордост, изпитанието – воля, а нападките на свои и чужди – вяра. Обръщам се към поколението на моите родители – да ни простят. Те нямат провали. Тяхната вяра и мъдрост не знае смисъла на тази дума. Изграденото от тях не подлежи на преоценка. Обръщам се към моето поколение – към хората, с които заедно започвахме, опитвахме се да градим, за да остане и след нас тухла на кръст. България има нужда сега от вас, създатели. Обръщам се към 20-годишните, към връстниците на моите деца, които знаят и искат тази земя да е родината им. Вярвам, че ще предпочетете да останете горди и прави, да преодолеете предизвикателството, отколкото да заминете“, гласи още посланието му.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети