Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев: Въпреки отношението на Нинова, Радев ще даде мандата на БСП

Политика

Кирил Добрев: Въпреки отношението на Нинова, Радев ще даде мандата на БСП

Кирил Добрев: Въпреки отношението на Нинова, Радев ще даде мандата на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Той сравни кабинета Петков с полета между София и Скопие

„Няма никакво значение на кого президентът ще даде третия мандат. Който го получи,  една седмица ще бъде в ролята на Мис Вселена, ще се разхожда по студиата, ще иска международен мир, ще иска да си подадем ръцете и всички да бъдем заедно. Но правителство от тези 4 партии е невъзможно вече“.Това коментира политическият анализатор и бивш зам.-председател на БСП Кирил Добрев пред бТВ.

„Познавайки начина на мислене на г-н Радев, въпреки отношението на Нинова и нейните органи към него, смятам, че той ще даде третия мандат на БСП. Той уважава социалистите“, добави Добрев.

По думите му управляващите в лицето на „Продължаваме промяна“ са подходили към Радев със заяждане на дребно, както е правила Нинова. Според Добрев „войната” между държавния глава и председателя на БСП е започнал след изгонването на началника на кабинета му Калоян Методиев.

Добрев сравни кабинета Петков с полета между България и РСМ:

„Той бе открит с аплаузи, но закрит по търлъци. Това правителство тръгна с много добри намерения, с амбицията за рестарт и ново поколение политици. За съжаление тези надежди бяха излъгани", каза още бившият зам.-председател на БСП.

Добрев коментира и министрите на левицата, като посочи, че най-голямата изненада е министърът на туризма Христо Проданов.

„Той бе изключително добре работещ и организиран. Социалният министър Георги Гьоков пък цял живот се е занимавал със социална политика, много голям педант и човек, който си разбира от работата. Министерство на икономиката приличаше на брошура на голям хипермаркет. Там всеки ден имаше уж нещо безплатно, на отстъпка, на промоция, но в крайна сметка след тези 6 месеца населението обедня”, каза още Добрев.

На въпрос как БСП се „отши” от партиите на статуквото той го сравни с петна по дрехите, които не можеш да изпереш.

„БСП е дадена на концесия, в национален мащаб ще заприлича на структурата във Варна, където с водач Ламбо и без Гуцанов правеше 50 000 гласа, а с Нинова водач и Гуцанов втори - 5 000 гласа”, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети