Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев: Всички кандидати говорим за единство в БСП, но не всички го показват

Политика

Кирил Добрев: Всички кандидати говорим за единство в БСП, но не всички го показват

Снимка:

Кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев се срещна с членове на партията в Търговище, Нови Пазар и Омуртаг. В разговорите със социалистите той подчерта, че вътрешният избор трябва да е състезание на идеи, а не на личностни нападки, на натиск и заплахи.

„Всички кандидати говорим за единство в партията, но не всички го показваме. Единство се постига чрез диалог, а не като саботираш събирането на Национален съвет или пренебрегването на организации по места, които да изразили различно мнение”, заяви Добрев.

По думите му през последните 30 години в пленума и конгреса винаги е имало различни мнения и това е нормално за една демократична партия, но никога БСП не е изглеждала толкова разединена.

„В устава ни ясно е записано, че мнозинството определя позициите ни. Но когато не се събираме, за да приемем позиции, всеки си говори каквото иска и напрежението ескалира”, обясни още кандидатът за председател.

Добрев представи програмата си, която е в две части - вътрешнопартийна и управленска. Той изрази мнение, че трябва да се увеличи процентът финансиране за структурите.

„Субсидията ни е достатъчно голяма. Не може в 2020 година да имаме клубове без интернет, без оборудване и без средства за обезпечаване на партийна дейност. През последните четири години средствата бяха увеличени, но все още е недостатъчно”, посочи Добрев.

Относно алтернативата за управление, той обясни, че залага на няколко акцента: образование, икономика, социална политика и съдебна реформа.

„Ако не въведем машинно гласуване, ГЕРБ ще се възпроизведат в Борисов 4, а с това ще останат същите ръководства на институции, със същите екипи и същия компрометиран начин на функциониране”, каза в заключение Кирил Добрев.  


Коментари (1)

кесо Ееее, Кире, във вашата партия винаги някои са били, коги по-равни, коги, като сега по-единни. Нали това е партийната демокрация по бекапейски?
29.08.2020 11:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още