Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев за БСП: Превръщат една 130-годишна партия в златен пръст

Политика

Кирил Добрев за БСП: Превръщат една 130-годишна партия в златен пръст

Кирил Добрев за БСП: Превръщат една 130-годишна партия в златен пръст - Tribune.bg

„Още преди Коледа си говорех с приятели, че ръководството на БСП ще търси начин да ме освободи преди Конгреса и това ще стане на неприсъствено заседание“, заяви изключеният от редиците на левицата Кирил Добрев пред БТВ.

По думите му отдавна върви трансформация в БСП и от демократична партия – тя се превръща в лидерска.    

Той уточни, че мотивите са отстраняването му са явни и скрити: „Аз съм изключен, защото изразих мнението си към работните групи и не съм подкрепил решението на Националния съвет да участваме във властта. Освободен съм и затова, че съм организирал протести пред „Позитано“ 20 – аз трудно мога да организирам 400 човека. (…) Неофициалният мотив е, че това ръководство не ме иска на Конгреса“.

Според него представители на партията уговарят социалисти Корнелия Нинова да остане на лидерската позиция до края на мандата си. Той направи прогноза, че тя ще бъде преизбрана и за втори такъв.  

Добрев отрече информацията, че е приближен на ГЕРБ: „Ако бях близък до ГЕРБ – щях ли да допусна най-големият им политически опонент – Радев да стане президент два пъти. Щеше ли Нинова да ме държи 4 г. до себе си. Това са митове и легенди, измислени от хората покрай нея, за да ме очернят. Нито аз, нито моето обкръжение се занимават с обществени поръчки“.

Относно участието на БСП във властта, Добрев заяви: „Превръщат една 130-годишна партия златен пръст.

Винаги ме е било страх да влезем в ролята на „Атака“ или ВМРО“. Той беше категоричен, че ще остане БСП-ар и няма да създава или да се присъедини към друга партия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети