Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да е министър, да дойде и да ми го каже в лицето

Политика

Кирил Петков: Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да е министър, да дойде и да ми го каже в лицето

Кирил Петков: Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да е министър, да дойде и да ми го каже в лицето - Tribune.bg
Снимка:

Съпредседателят на ПП Кирил Петков отправи призив към некоалиоционния си партньор и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, ако иска да преговаря с тях, да дойде утре (събота) на уречената среща в 18 часа. С тези думи Петков отклони въпроса за това дали е готов да се раздели с Асен Василев като министър на финансите.

„Каня го да дойде и да ми го каже в лицето. Ще объдим темата“.

Съпредседателят на ПП заяви, че искрено се надява Мария Габриел да има делегирани права за преговори. 

„Но тази идея хем да делегира, хем да преговаря през камерите е абсурдна. Тук искам да му отправя едно предупреждение - да спре да дава епитети. Вчера някой бил послушко, днес някой бил корумпиран, трети бил лош. Това не помага. Ние се държим с голямо към преговорния екип на ГЕРБ и ще продължим да го правим. В този момент моля, да се удържи малко с тези епитети, защото възпалява и прави преговорите по-трудни. Ние влизаме с конструктивен тон и ще го запазим, но и той трябва да има малко дисциплина“, посъветва той лидерът на ГЕРБ.

Кирил Петков повтори, че кабинетът имал смисъл, ако реформите продължат – в съдебната сиситема, регулаторите, службите.

„Правителството служи, за да може регулаторите да работят за хората и съдът да се изчисти от джуджета и нотариуси. Това ни интересува по същество“, каза от своя страна и Христо Иванов.

Настояваме да има ясна формула за носене на отговорност. Фокусът при регулаторите да бъде върху качествата на хората, а не върху това кой ги е излъчил, каза още лидерът на „Да, България“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети