Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Бахтало Нево Бреш

Политика

Кирил Петков: Бахтало Нево Бреш

Снимка:

Карантината на премиера изтича днес, поздрави ромите за Банго Васил

В петък изтича задължителната карантина на премиера Кирил Петков. Той може да продължи да се среща с хора, ако предостави отрицателен тест за коронавирус.

В сряда, когато противници на зелените сертификати протестираха в София, министър председателят беше под карантина с началника на кабинета си Лена Бориславова в резиденция „Лозенец“. Тогава той изрази съжаление, че не може да излезе на площада и да говори с протестиращите. От днес обаче вече няма да има пречка такава среща да се състои.

В началото на деня Петков поздрави ромската общност с Нова година.

„Днес е един от най-важните дни за Ромската общност - „ Бахтало Василий“. На този ден искам да пожелая здраве, благоденствие и успехи на всички роми. Нека съвместно, както през вековете, да работим заедно за просперитета на България.  Ние заявихме, че ще работим за промяна. За да постигнем тази промяна е важно всички български граждани, включително и ромската общност, да ни подкрепят и да дадат най-доброто от себе си. Използвам повода, за да заявя, че ще работим в интерес на всички, независимо от техния етнос и религия, за да може България да заеме достойно място сред развитите и демократични държави в Европа и света. Бахтало Нево Бреш“, написа той във Фейсбук.  


Топ новини

виж още

Актуална тема